Het mediterrane forest feast kookboek: salade van geschroeide venkel en mandarijn
Enza Bom

Het mediterrane forest feast kookboek: salade van geschroeide venkel en mandarijn

maandag 25 mei 2020
De mediterraanse keuken is te vinden in het gebied rond de Middellandse Zee. Tijdens een lange vakantie zijn dit de plekken waar Erin Gleeson geïnspireerd is geraakt voor haar nieuwste boek: Het mediterrane forest feats kookboek. Eerder deelden wij haar recept voor aperol spritz met grapefruit en tijm en empanadas met portobello. Wij mogen dit keer het recept voor salade van geschroeide venkel en mandarijn delen!

'Het idyllische stadje Saint-Paul-de-Vence is een van de oudste middeleeuwse stadjes aan de Franse Rivièra. Ik wandelde graag door de met keien geplaveide straatjes en keek naar de overvloed aan citrusvruchten die er groeien.'

Ingrediënten
2 venkelknollen, verwijder de stelen en zet ze opzij
5 mandarijnen, pel er 4 en snijd ze in ronde plakken
2 el kalamata olijven, hele, ontpit
1 el munt, fijngesneden
rode ui, ringen uit het dikste deel, 1 of 2 stuks

Bereidingswijze

  1. Snijd de venkelknollen in flinterdunne plakken en snijd van sommige stukken grote repen.

  2. Roerbak ze in 1-2 el olijfolie en een snuf zout op middelhoog vuur tot ze net beetgaar en aan beide kanten goudbruin zijn (circa 5 min), spreid de plakken uit op een platte schaal.

  3. Verdeel de plakken mandarijn, olijven, munt, uienringen en kleine plukjes venkelgroen erover.

  4. Snijd de laatste mandarijn doormidden en knijp het sap uit over de hele schaal met wat olijfolie en zout en peper.  


Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit Het mediterrane forest feast kookboek? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN:9789059569768
Prijs: 29,99

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.