Print Friendly, PDF & Email

Een shrub is een cocktail op basis van azijn, bruiswater en verse ingrediënten zoals munt, framboos, citroen of basilicum. Dé nieuwe cocktailtrend van deze zomer! Deze shrub is ontwikkeld door Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, met de bijzondere granaatappelazijn van Oil & Vinegar, de olijfolie & azijn expert van Nederland. Deze lichttroebele shrub wordt gemaakt met gemberbier in plaats van bruiswater en met een schijfje citroen geserveerd. Het is de ideale verfrisser op zomerse dagen. Bovendien alcoholvrij!

Wat heb je nodig voor deze shrub?

  • 120 ml gemberbier (ginger beer)
  • 10 ml granaatappelazijn
  • 5 ml suikersiroop optioneel (Of los 2 delen suiker op in 1 deel warm water en laat het afkoelen)
  • Schijfje citroen
  • Granaatappelpitjes
  • IJsblokjes

Hoe maak je deze shrub?
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en doe alle ingrediënten behalve de citroen en de granaatappelpitjes erin. Roer even kort door en garneer met een schijfje citroen en de granaatappelpitjes.

Over Oil & Vinegar
Oil & Vinegar 
is de absolute autoriteit op het vlak van olijfolie en azijn. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf dat in 1999 werd opgericht heeft eigen gaarden, ontwikkelt eigen blends en eigen recepturen. Oil & Vinegar heeft nu meer dan 100 winkels over de hele wereld. Hier vind je naast een uniek assortiment olijfolie en azijn, diverse lokale schatten uit de mediterrane streek. Alles op ambachtelijke wijze gemaakt met pure ingrediënten en aandacht. De lekkerste producten met de mooiste verhalen, van pasta’s tot sauzen, kruiden en zoetigheden. Alles voor food lovers, om cadeau te geven of om samen van te genieten. Kijk voor meer informatie op www.oilvinegar.com

Heb jij deze cocktail gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
Recipe Name
Shrub met gemberbier en granaatappelazijn (alcoholvrij)
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!