Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Chili Con Chocolade uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat. Het klinkt misschien een beetje gek, maar is ontzettend lekker!

Ingrediënten
Voor 6 personen
800 g kidneybonen uit blik
4 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 el olie
1 gele paprika, ontpit en in blokjes gesneden
1 groene paprika, ontpit en in blokjes gesneden
1 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
75 g rode wijn
1 blik tomaten in blokjes
1 el oregano
1 verse rode peper, zaadvrij en fijngesneden
75 g pure chocolade 70%, fijngehakt
2 el verse koriander,  fijngesneden
zout en peper

Extra
tortillachips

Bereidingswijze
1. Laat de kidneybonen uitlekken in een zeef.
2. Fruit in de grote pan de uien en het knoflook in de olie op middelhoog vuur glazig. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
3. Voeg de wijn, tomaten, oregano, rode peper en zout naar smaak toe en laat 10 minuten garen zonder deksel op de pan.
4. Voeg als de saus kookt de kidneybonen en de chocolade toe en breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
5. Serveer de chili in een schaal, strooi de koriander erover en serveer met de tortillachips erbij.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Met dank aan fotograaf Saskia Lelieveld voor de prachtige foto’s van de Chili Con Chocolade.

De Chocoladebijbel
Kees Raat
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048844401
Prijs: €31.99

Summary
Sinner Saturday: Chili Con Chocolade
Article Name
Sinner Saturday: Chili Con Chocolade
Description
Vandaag delen we het recept voor Chili Con Chocolade uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!