Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen en omdat inmiddels het summer body zijn taak heeft volbracht, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: pistachegeluk! Deze koekjes met pistache, amandelspijs en abrikozenconfituur zijn om je vingers bij af te likken. Wij mochten het recept uit Niet zomaar… Koekjes!  met je delen!

Wat heb je nodig?
1 kg amandelspijs (70 %) (of een goede bakmarsepein)
80 g pistachepasta
80 g abrikozenconfituur
500 g eieren
160 g gesmolten boter
suiker (optioneel)

Extra nodig: papieren kuipjes of flexiplanmatten

Hoe maak je het?
1. Roer de amandelspijs, de pistachepasta en de abrikozenconfituur samen. Voeg langzaam de eieren en de gesmolten boter toe. Bereid dit beslag bij voorkeur een dag op voorhand (voor een betere smaakontwikkeling en betere verwerking). Bewaar in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 210 °C. Vul papieren kuipjes voor drie vierde met het beslag, of maak gebruik van een flexipanmat. Bak de koekjes in de oven tot ze gaar zijn.*

3. Suiker ze eventueel af.

*Hoe zie je dat je koekjes gaar zijn? 

Doordat elke oven en elk koekje anders is, is het moeilijk om een baktijd aan te geven. Koekjes zijn snel gebakken, dus houd je oven in de gaten. Let wel op dat je niet de ovendeur open doet tussentijds! Maar hoe moet je dan zien of je koekjes gaar zijn? Dit zijn de dingen waar je op moet letten volgens het boek Niet zomaar… Koekjes!:

  • Kleur: de randjes moeten een mooie, goudbruine kleur.
  • Baktijd: deze is afhankelijk de dikte en grootte van de koekjes, en van de plaats in de oven.
  • Stevigheid: Soms kun je het einde van de baktijd bepalen door de stevigheid van de koekjes. Aan de onderkant van de koekjes kun je voelen of ze stevig genoeg zijn!

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Niet zomaar… Koekjes!
Auteur: Danny Capon
Uitgever: Lannoo
Prijs: €27,50

 

Summary
Sinner Saturday: pistachekoekjes met amandelspijs
Article Name
Sinner Saturday: pistachekoekjes met amandelspijs
Description
Deze pistachegeluk koekjes met amandelspijs en abrikozenconfituur zijn om je vingers bij af te likken. Wij delen het recept uit Niet zomaar... Koekjes!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!