Sinner Saturday: vegan roze koeken
4.5 (90%) 2 vote[s]

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: pink sensation vegan roze koeken uit het kookboek Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen.

Ingrediënten
Voor de cakejes
egg replacer*, ter vervanging van 3 eieren
water
150 g vegan boter
150 g witte basterdsuiker
150 g bloem
1 snufje zout

Voor het glazuur
200 g poedersuiker
4 el limonadesiroop, frambozensmaak

Extra benodigdheden
cupcakevorm voor 12 cupcakevormpjes
eventueel 12 papieren cupcakevormpjes

Tip! Egg replacer kun je kopen bij verschillende supermarkten, natuurwinkels en online.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Vet het cupcakebakblik in. Indien je de papieren vormpjes gebruikt: plaats deze in de vorm, invetten is dan niet nodig.
  3. Roer egg replacer met het water in een klein kommetje tot een papje.
  4. Mix in een ruime kom de boter met de suiker.
  5. Meng het egg-replacerpapje door het botermengsel.
  6. Voeg als laatste de bloem en het zout aan het mengsel toe en roer tot een glad beslag.
  7. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Bak het cakebeslag ongeveer 20 minuten in de oven, tot de cakejes goudbruin zijn.
  8. Laat de cakejes volledig afkoelen en maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker en limonadesiroop te mengen.
  9. Bestrijk de cakejes met het glazuur en laat de roze laagjes hard worden. Smakelijk!

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Funky Vegan Bakboek
Emma Herngreen
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000364558
Prijs: €20,99

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: vegan roze koeken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!