Snelle pasta: glutenvrije pasta met rode biet, geitenkaas en rucola
5 (100%) 3 votes

Onlangs ontdekte ik hele mooie glutenvrije pasta! Gemaakt door Garofalo, een traditioneel Italiaans pastamerk dat glutenvrije pasta tot een kunst verheven heeft. Dit inspireerde mij tot een snelle pasta met – jawel – rode bietjes! Binnen 15 minuten op tafel, rose en verrassend. YUM, zeker proberen!

Écht lekkere glutenvrije pasta
Vaak worden glutenvrije producten gemaakt door merken die zich specialiseren in glutenvrij, maar hoe leuk is het dat nu een premium Italiaans pastamerk zich inspant om een mooie glutenvrije pasta op de markt te brengen die je wél el dente kan bereiden! Door de combinatie van (100% glutenvrij) maismeel, rijstbloem en quinoa behoudt de pasta een stevige bite te vergelijken is met “echte” pasta. Nu niet alleen beschikbaar in traditionele “linguine” (spaghetti) maar ook in “fusillone” van die mooie krulletjes. En die zijn natuurlijk het leukst! Die had ik zelf nog nooit glutenvrij gezien. Nu wel dus!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram glutenvrije fusillione van Garofalo*
  • 400 gram gekookte rode biet, geraspt
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram rucola
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels walnootolie

* Verkrijgbaar bij de grotere Jumbo supermarkten & Albert Heijn XL

Hoe maak je deze glutenvrije pasta binnen 15 minuten?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Leg de walnoten op een bakplaat en rooster in de oven in 8-10 minuten goudbruin en laat daarna afkoelen.
  4. Giet de pasta zodra hij ‘al dente’ is af en gooi terug in de pan.
  5. Voeg 2 eetlepels walnotenolie toe en roer dit door de warme pasta.
  6. Kruimel de helft van de geitenkaas over de pasta, roer erdoorheen en doe de deksel op de pan zodat de geitenkaas kan smelten.
  7. Verdeel een bedje rucola over de borden en sprenkel daar de overige walnootolie over.
  8. Voeg de geraspte rode bietjes toe aan de pan met pasta en roer goed door.
  9. Verdeel de pasta met bietjes over de rucola.
  10. Garneer met de overige geitenkaas en de geroosterde walnoten.

TIP: check hier waar de glutenvrije pasta van Garofalo bij jou in de buurt te koop is: Albert Heijn en JUMBO.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Glutenvrije pasta met rode biet, geitenkaas en rucola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)