De beste gerechten komen vaak uit experimenten in de keuken. Dit gerecht is daar een heel mooi voorbeeld van! Chantal van Feelgoodbyfood had zin in curry en noedels en dat resulteerde in dit recept. Of het nou precies curry, noedels of bami is, geen idee, maar heel lekker is het wel! Daarom deelt ze met ons haar recept.

Ingrediënten
flinke scheut (wok)olie
100 gram udon noedels
1 el groene currypasta
100 ml kokosmelk
150 gram tempeh (of tofu)
2 grote stengels lente ui (of 3 kleine)
half rood pepertje
1 teen knoflook
1 kleine broccoli
half doosje champignons
1 wortel
1 handje cashewnoten (in stukjes gehakt)
1 limoen

Marinade tempeh
5 el sojasaus
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder

Het gerecht is lekker romig en de ingrediënten passen perfect bij elkaar. Vooral het sap van de limoen is een smaakmaker in het recept. Je kunt zowel tempeh als tofu gebruiken, net wat je lekker vindt of meer zin in hebt. Daarnaast heb ik voor dit gerecht udon noedels gebruikt, dit zijn dikke noedels van tarwe. Udon noedels vind ik bij dit romige gerecht het beste passen, maar als je het iets gezonder en/of glutenvrij wilt, kun je bijvoorbeeld noedels van boekweit gebruiken.

Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel ze af en zet even apart. Snijd de tempeh (of tofu) in reepjes en marineer in een kom met sojasaus, gemberpoeder en knoflookpoeder. Laat 5 minuten staan, zodat het goed kan intrekken. Hak ondertussen de knoflook en peper fijn en snijd de lente ui in ringen. Kook de roosjes broccoli beetgaar in 4 á 5 minuten, giet af en zet even apart. Verhit een koekenpan met een (wok)olie en bak de tempeh in 5 minuten gaar en een beetje krokant. Schep steeds goed om. Doe de tempeh in een bakje en zet apart. Verhit in dezelfde pan een flinke scheut olie en bak de knoflook, peper, lente ui en 1 eetlepel groene currypasta 2 minuten aan. Snijd de champignons in plakken en bak 5 minuten mee. Blijf de champignons goed omscheppen. Rasp de wortel en voeg deze samen met gekookte broccoli, noedels en cashewnoten toe aan de pan. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe en verwarm het gerecht nog 2 minuten. Schep de currynoodels op de borden en pers wat limoensap eroverheen.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Groene currynoodels met tempeh, broccoli en cashewnoten
Article Name
Groene currynoodels met tempeh, broccoli en cashewnoten
Description
Chantal van Feelgoodbyfood had zin in curry en noedels en dat resulteerde in dit recept. Het recept voor deze Aziatische vegetarische creatie vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!