Print Friendly, PDF & Email

De paprika kennen we allemaal wel, maar hoe goed ken jij de oranje paprika? Mocht je hem nog niet regelmatig eten, dan is het hoog tijd om dat wel te gaan doen. De teelt van de oranje paprika wordt namelijk met grote aandacht gedaan. Bovendien is de oranje paprika ontzettend goed voor je lichaam, van binnen en van buiten. Wij vertellen je 10 dingen die je nog niet wist over oranje paprika’s!

  1. De oranje paprika is een speciaal ras en groeit aan een echte oranje paprikaplant. De paprika begint wel groen en wordt gedurende zeven weken langzaamaan oranje.
  2. Eén goede paprikaplant geeft wel 75 paprika’s per jaar!
  3. Het oogsten van de oranje paprika gebeurt met de hand, zodat de paprika de perfecte kleur heeft en voorzichtig kan worden geplukt om de kwaliteit te waarborgen. De paprikaplanten zijn heel hoog, dus bij het oogsten gebruiken telers speciale karren die in de hoogte verstelbaar zijn.
  4. Bij de teelt van oranje paprika’s wordt geen water verspild. 100% van het water wordt hergebruikt. Grote silo’s vangen regenwater op, dat de telers gebruiken om paprikaplanten water te geven. Het water dat niet wordt opgedronken door de planten, wordt opgevangen en ontsmet. De teler kan het water dan opnieuw gebruiken. De paprikateelt is dus een heel duurzame teelt!
  5. De smaak van oranje paprika is zoeter en zachter dan alle andere paprika’s.
  6. De oranje paprika bevat 3 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Oranje paprika is dus een echt vitaminebommetje en daarmee ontzettend goed voor je weerstand.
  7. Wortels staan bekend om dat ze goed zijn voor je ogen, maar oranje paprika’s zijn dat ook zeker weten! Oranje paprika bevat veel bètacaroteen en vitamine A, die samen je gezichtsvermogen verbeteren. Ook bevat een oranje paprika luteïne en zeaxanthine. Deze stoffen zijn belangrijk ter voorkoming van de oogziekte maculadegeneratie.
  8. De bètacaroteen in oranje paprika is niet alleen goed voor je ogen, maar werkt ook als antioxidant en speelt een rol in de celcommunicatie. Wist je daarnaast dat het je huid beschermt tegen UV-schade? Dat betekent natuurlijk niet dat je moet stoppen met zonnebrand smeren, maar alle beetjes helpen!
  9. De oranje paprika is niet alleen goed voor je innerlijk, maar ook voor je uiterlijk! Door de goede voedingsstoffen die de oranje paprika bevat krijg jij een zijdezachte en sexy huid!
  10. Oranje paprika bevat bijna geen koolhydraten. Het is dus ook nog eens een hele verantwoorde groente die je slank houdt!

Wist jij dat de oranje paprika zo gezond is? Ga jij ze nu vaker eten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
10 dingen over oranje paprika’s die je nog niet wist
Article Name
10 dingen over oranje paprika’s die je nog niet wist
Description
Oranje paprika ontzettend goed voor je lichaam, van binnen en van buiten. Wij vertellen je 10 dingen over de teelt en gezondheid van oranje paprika’s!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!