Het is BBQ seizoen! Gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar met gegrilde portobello, samen met truffelsalsa, tijm en rucola. Een heerlijk gerechtje dat je zó op de BBQ maakt.

Ingrediënten
1 takje tijm
20 ml knoflook olijfolie
4 grote portobello’s
50 g Salsa Tartufata
75 g rucola
pijnboompitten
peper
zeezout

Bereidingswijze
Maak de portobello’s schoon en wrijf ze in met een mengsel van knoflookolijfolie en gehakte tijm. Bestrooi ze met peper en zeezout naar smaak en laat alles ongeveer 10 minuten intrekken. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin kleuren.

Rooster de portobello’s ongeveer 6 minuten op de barbecue tot ze zacht zijn, keer daarbij regelmatig. Besmeer de paddenstoelen na het roosteren met wat Salsa Tartufata. Verdeel de rucola over de borden, snij de portobello’s in vieren en leg op de rucola. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de salade.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Barbecue: Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa
Article Name
Barbecue: Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa
Description
Probeer eens dit barbecue recept met gegrilde portobello, samen met truffelsalsa, tijm en rucola. Een heerlijk gerechtje dat je zó op de BBQ maakt. 
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!