Print Friendly, PDF & Email

Yoghurt is ontzettend veelzijdig en kan bij veel gerechten nét datgeen zijn wat jouw maaltijd een extra kick geeft. We zijn vandaag weer de keuken ingedoken om een heerlijke zomerse salade op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel lekkere plantaardige alternatieven voor yoghurt verkrijgbaar om mee te koken. Wij maakten een maaltijdsalade die perfect is voor het warme weer: fris, pittig en romig door de za’atar-saus met de kokos yog van Abbot Kinney’s. Dat maakt dat deze warme couscoussalade met linzen, avocado en harissa-wortels ook helemaal plantaardig is!

100% plantaardige kokos Yog van Abbot Kinney’s
Abbot Kinney’s heeft 100% vegan en biologische alternatieven op yoghurt, gemaakt van kokos! Dit merk gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten en gebruikt geen toegevoegde suikers of andere onnatuurlijke toevoegingen. Daarmee maken ze een breed assortiment aan vegan yog en vegan ijs. De veelzijdige kokos yog van Abbot Kinney’s is voor elk eetmoment geschikt, en je kan er heerlijke dingen mee maken! Hun plantaardige alternatieven voor yoghurt noemen ze yog, zonder ‘hurt’ dus, omdat hun producten helemaal plantaardig zijn. Is dat niet extra genieten? 

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 avocado’s, in plakjes
2 knoflooktenen, geperst
1 bos bospenen
1 ui, gesnipperd
400 g linzen, uitgelekt en afgespoeld
200 g couscous
40 g hazelnoten
15 g peterselie, grofgehakt
½ el harissa
1 tl agavesiroop
zonnebloemolie

Voor de vegan za’atar yoghurt
1 verpakking (400 g) Abbot Kinney’s Coco Start Original
½ el extra vierge olijfolie
3 tl za’atar
½ citroen, het sap

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de verpakking en zet apart. Voeg eventueel wat zout toe, of een klein beetje bouillon om de couscous meer smaak te geven.
  2. Verwarm de oven op 200 °C.
  3. Verwijder de steel van de wortels en maak ze goed schoon. Meng de harissa samen met een halve eetlepel zonnebloemolie, de agavesiroop en de knoflooktenen. Breng op smaak met zout. Gebruik een kwastje op hiermee de wortels in te smeren en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de wortels in 25 minuten gaar. Voeg de laatste 6 minuten ook de hazelnoten toe op een aparte bakplaat. Laat daarna afkoelen.
  4. Verwarm zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin het uitje. Wanneer het uitje glazig is, voeg je ook de couscous en de linzen toe en 2/3 van de peterselie. Zet apart.
  5. Hak de hazelnoten in grove stukken wanneer deze zijn afgekoeld.
  6. In een aparte kom, meng de Coco Start Original met het citroensap, de za’atar en een halve eetlepel extra vierge olijfolie. Zet apart.
  7. Maak het bord op door te beginnen met het couscous-linzen mengsel. Verdeel daarna de harissa wortels over de borden, samen met de avocado. Garneer met de vegan za’atar yoghurt en de geroosterde hazelnoten.

Heb jij dit heerlijke vegan dinerrecept al geprobeerd? Welke andere gerechten maak jij graag met Abbot Kinney’s? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Couscoussalade met linzen, avocado, Harissa-wortels en vegan za'atar yoghurt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)