Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Ooit een paarse zoete aardappel gezien? Ze bestaan! Ik vond ze bij de toko, maar wellicht dat ze af en toe zomaar in de supermarkt opduiken. Deze paarse stamppot is niet alleen een feestje om te zien, maar ook nog eens om op te eten! De bleekselderij en gehakte amandelen zorgen voor een bite, maar ook hazelnoten smaken er heel goed bij. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
1 kilo paarse zoete aardappelen
400 gram rode uien
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels balsamico
250 milliliter water
100 milliliter plantaardige melk
4 stengels bleekselderij
handje amandelen (of hazelnoten)
zout en peper naar smaak

Hoe maak je de stamppot?
Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de uien hier kort in. Voeg de suiker, balsamico en het water toe en breng het geheel aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat de uien een half uur zachtjes doorkoken en roer af en toe. Haal daarna de deksel van de pan en laat de uien nog even door pruttelen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de paarse zoete aardappelen in 10-15 minuten gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in stukjes en hak de amandelen fijn. Giet de zoete aardappelen af en pureer ze met de plantaardige melk. Voeg eventueel meer plantaardige melk toe, want deze aardappelen zijn wat droger dan de gewone zoete aardappel. Schep de bleekselderij en de rode uien, met dat kleine beetje vocht erbij wat eventueel over is, door de aardappelpuree. Voeg zout en peper toe naar smaak. Serveer met de gehakte amandelen.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Stamppot van paarse zoete aardappel en gekarameliseerde rode ui
Article Name
Stamppot van paarse zoete aardappel en gekarameliseerde rode ui
Description
Ooit een paarse zoete aardappel gezien? Ze bestaan! Deze paarse stamppot is niet alleen een feestje om te zien, maar ook nog eens om op te eten! De bleekselderij en gehakte amandelen zorgen voor een bite, maar ook hazelnoten smaken er heel goed bij. Het recept vind je hier!
Author