Print Friendly, PDF & Email

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Japanse keuken aan bod! Hiervoor gebruikten wij het mooie boek Ramen van Tove Nilsson. Dit boek staat geheel in het teken van  de Japanse noedelsoep, maar ook andere bijgerechten komen aan bod. De Japanse keuken bestaat namelijk uit veel meer dan alleen sushi 😉 Wij leggen je meer uit!

Ramen
Mocht je het nog niet kennen: ramen is Japanse noedelsoep. In een kom serveer je de bouillon die bij voorkeur 48 uur gekookt heeft, om alle smaken zo goed mogelijk op te nemen. De bouillon wordt getrokken met onder andere zeewier, miso en gedroogde paddestoelen. In de bouillon zitten noedels, een ei gemarineerd in soja en de toppings die jij maar wilt. Heerlijk comfort food, dat ook nog eens heel gezond is!

Japanse restaurantcultuur
In Japan bestaan er talloze ramenrestaurants. Onder het Centraal Station van Tokyo vind je bijvoorbeeld Tokyo Ramen Street: een verzameling aan verschillende restaurants waar je de lekkerste ramen kunt eten! En dat is geen geheim, want voor de beste ramenrestaurants staan vaak lange rijen met mensen. Het duurt gelukkig niet lang voordat je een kom ramen geserveerd krijgt. Deze dien je overigens lekker op te slurpen 😉 Grappig om te weten: bij de meeste ramenrestaurants staat er een machine voor de deur. Daar kun je heel makkelijk je ramen kiezen! Ook in Nederland zijn ramenrestaurants in opkomst, dus sla je slag!

Key ingredients
Wat zijn de ingrediënten die je moet hebben, om de meest smaakvolle ramenbowl te maken? Denk aan rode of witte misopasta, Japanse en/of Chinese sojasaus, bonitovlokken, Koreaanse chilipasta, zeewier, sesamzaad en -olie, gedroogde shiitakes en chilipasta en -vlokken. Sommige ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen, andere kun je vinden bij een Aziatische toko!

Bijgerechten
De Japanse keuken bestaat natuurlijk uit veel meer dan alleen ramen. In het boek Ramen deelt Tove Nilsson ook de lekkerste bijgerechten. Denk aan de Japanse pannenkoeken okonomiyaki, gyoza en tempura!

Eet jij wel eens ramen? Of heb je een ander favoriet Japans recept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Ramen
Auteur: Tove Nilsson
Uitgeverij: Good Cook
Prijs: €19,95

Summary
De Japanse keuken
Article Name
De Japanse keuken
Description
De Japanse keuken is aan bod! We gebruiken het boek Ramen van Tove Nilsson om je uit te leggen wat de lekkerste Japanse ramen en bijgerechten zijn!
Author