Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Chocoladegranola uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat.

Ingrediënten
Voor 10 porties
150 g amandelen, vliesjes verwijderd, geroosterd en gehakt
150 g pecannoten, geroosterd en gehakt
90 g havermout
170 g honing
30 g suiker
45 g boter
30 g cacaopoeder
75 g rozijnen
70 g cacaonibs
150 g chocolade 70%, gesmolten

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een kom de amandelen, pecannoten, havermout, honing en suiker en spreid het mengsel uit over de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven tot het geheel goudbruin is.
3. Smelt de boter in een steelpan en voeg het cacaopoeder, de rozijnen en cacaonibs toe en roer goed.
4. Doe het geroosterde notenmengsel in een kom. Maak grote stukken wat kleiner en giet de inhoud van de steelpan (op een temperatuur van ongeveer 35 °C) erover. Meng goed met een spatel en laat afkoelen.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Met dank aan fotograaf Saskia Lelieveld voor de prachtige foto’s van de chocolade cantuccini.

De Chocoladebijbel
Kees Raat
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048844401
Prijs: €31.99

Summary
Chocoladegranola
Article Name
Chocoladegranola
Description
Vandaag delen we het recept voor chocoladegranola uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat.
Author