Print Friendly, PDF & Email
2.3/5 - (19 stemmen)

Wil je graag lekker, vegetarisch, gezond én duurzaam eten? En wil je er niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is De Krat ideaal! De maaltijdbox van de Krat bezorgt duurzaam eten bij jou thuis, met makkelijke en vegetarische recepten erbij geleverd. Zo ben je niet te veel tijd kwijt aan bedenken wat je gaat eten en boodschappen doen. Wij mogen de recepten van De Krat de komende weken delen, dus probeer ze nu zelf! Vandaag delen we het recept voor spaghetti met cherrytomaatjes en een homemade pesto van amandelen, olijven en peterselie!

Ingrediënten
100 g amandelen
6 el fijngehakte peterselie
1 citroen, het sap
2 bakjes cherrytomaatjes
2 bakjes olijven
1 zak rucola
400 g spaghetti
50 g Parmezaanse kaas
3 teentjes knoflook
6 el olijfolie (extra vierge)
peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op voor de spaghetti.
  2. Ga de pesto maken. Hak de peterselie fijn. Gebruik een vijzel of als je die niet hebt een staafmixer met bakje. Vijzel (of pureer) de knoflook samen met de peterselie en wat zout goed door elkaar en vijzel dan 2/3 van de amandelen erbij. Kneus als laatste de olijven erdoor met de vijzel, ze mogen nog een beetje heel blijven. Voeg dan de olijfolie extra vierge en het citroensap toe, met nog wat peper en zout naar smaak.
  3. Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
  4. Was de rucola.
  5. Kook de spaghetti gaar. Laat uitlekken en meng direct de pesto erdoor, met nog wat olijfolie.
  6. Roer de tomaatjes erdoor en serveer met de rucola en de Parmezaanse kaas, nog wat peterselie en de rest van de amandelen, grof gehakt.

Heb jij dit recept van De Krat gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie
Article Name
Spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie
Description
Wij delen het vegetarische recept van De Krat voor spaghetti met cherrytomaatjes en pesto van amandel, olijf en peterselie. Probeer het nu zelf!
Author