Altijd leuk om een gerecht te maken waarbij niet alleen de smaak maar ook de kleur verrast. Dat is precies het geval bij deze vrolijke, groene spinaziepannenkoekjes, die gevuld worden met appel, kikkererwten en een romige tahindressing. Een heerlijk gerecht dat zowel fris als aards is, en zowel zacht als knapperig. Geschikt als lunch en avondmaaltijd!

Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoekjes:
225 gram (boekweit)meel
4 handen verse spinazie
500 milliliter (amandel)melk
3 eieren
een glas water
optioneel: verse basilicum
boter, olijfolie of kokosolie om in te bakken

Voor de vulling:
1 groot blik kikkererwten
2 appels, geraspt
3 eetlepels tahin (sesampasta)
3 eetlepels olijfolie
1 citroen, het sap

Hoe maak je deze spinaziepannenkoeken?
Doe het meel samen met de melk en de eieren in een keukenmachine en meng tot een beslag. Laat de keukenmachine draaien terwijl je beetje bij beetje de spinazie en eventueel de basilicum toevoegt. Wordt het beslag te dik, gebruik dan het glas water om te verdunnen. Zet het beslag in de koelkast voor een half uur. Meng ondertussen de kikkererwten met de appel, de tahin, de olie en het citroensap. Verhit boter/olijfolie/kokosolie in een koekenpan om de pannenkoekjes te maken. Meng het beslag nogmaals en giet een scheut in de pan zodat er een klein, dun pannenkoekje ontstaat. Bak iedere pannenkoek aan beide zijden goudbruin, herhaal dit tot het beslag op is. Leg een flinke schep vulling op iedere spinaziepannenkoek, en je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!