Spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten
3.5 (70.67%) 30 vote[s]

Altijd leuk om te wokken, lekker snel en ideaal om nieuwe bijzondere combinaties te ontdekken. Wie zou er ooit denken aan spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten? Met dit recept zet je een gerecht met zowel een Oosterse als Hollands tintje op tafel waar iedereen van zal genieten.

Wat heb je nodig?
300 gr rijst
600 gr spruitjes
1 grote ui
2 sjalotjes
2 el gemberwortel
1,5 bakje kastanjechampignons
125 gr cashewnoten
Bakje komijn/kardemom
600 ml water
1 bouillonblokje
6 teentjes knoflook
2 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
Zout, peper, nootmuskaat

Hoe maak je dit wokgerecht met spruitjes?
Zet een grote pan water op voor de rijst en de spruitjes. Snipper de ui en de sjalotjes (hou apart) en pers de knoflook uit. Pak de kardemonpeulen uit het specerijenbakje en kneus ze met een plat mes. Verhit in een soeppan de olie en fruit daarin de ui, 1/3 van de knoflook, de kardemonpeulen en het komijnzaad. Voeg de rijst toe en roer goed om. Voeg dan het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat zachtjes pruttelen gedurende 30 minuten, in principe zonder deksel. Blijf roeren en als het te snel droog kookt doe je op het laatst wel een deksel erop. Haal de kardemonpeulen op het laatst uit de rijst, die kan je niet eten. Hak intussen de gember fijn. Haal het kontje van de spruitjes, kruis ze in en halveer als ze erg groot zijn. Je wil ze ongeveer zo groot hebben als een halve champignon. Breng weer water aan de kook in een pan, voeg de spruitjes toe en kook ze een minuut of 4 a 5. Hou ze goed in de gaten, ze moeten niet helemaal zacht worden. Snij intussen de champignons door de helft. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalot, gember en rest van de knoflook. Voeg de champignons toe en roerbak 2 a 3 minuten. Voeg daarna de uitgelekte spruitjes toe en roerbak nog eens 3 minuten. Hak de cashewnoten grof en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper, nootmuskaat (als je ervan houdt) en sojasaus.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Spruitjes met kastanjechampignons en cashewnoten
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 24 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!