Print Friendly, PDF & Email

ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond om eens in de maand een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag een heerlijk zoete aardappel stamppotje naar hun recept! Heerlijk om mee op te warmen na een lange winterse dag. Geniet!

Ingrediënten
800 gram zoete aardappel
600 gram knolselderij
zout en peper naar smaak
falafel balletjes (zelf maken op deze manier of kant en klaar kopen)

Bereidingswijze
1. Schil de aardappels, knolselderij en snij ze in grote stukken. Kook deze in een grote pan met ruim water en zout in 20 minuten gaar.
2. Verhit onder tussen olijfolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes of bak ze in de oven of airfryer.
3. Giet de aardappelen en knolselderij af en pureer dit met een pureestamper tot grove puree.
4. Maak het op smaak met zout en peper.
5. Serveer de stamppot met de falafel balletjes er bovenop. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Stamppot van zoete aardappel met falafel
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!