Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (9 stemmen)

Sushi en salade. Twee absolute favorieten. Waarom niet in één dacht The Green Kitchen? Een geweldig idee! De sfeer van Japan en sushi in een eenvoudige maar rijk gevulde salade. Bordevol kleur, smaak en groenten! Wat wil een hippe vegetariër nog meer?

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
200 gram tofu
150 gram bruine rijst
1 broccoli
1 avocado
1/2 komkommer
1 pakje gemengde paddenstoelen
1 pakje sugar snaps
4 norivellen
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel sesamolie

Voor de dressing:
4 eetlepels sesamolie
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepel rijstazijn
1 teen knoflook, geperst
duim gember, geraspt

Voor de garnering:
handje geroosterde sesamzaadjes
handje verse koriander

Hoe maak je deze sushi salade?
Maak als eerst de dressing: meng de sesamolie met de sojasaus, de rijstazijn, de geperste knoflook en de geraspte gember en mix tot een egale dressing. Snij de tofu in blokjes en laat marineren in de dressing. Kook dan de bruine rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer deze klaar is meng met de eetlepels rijstazijn en sesamolie en laat even staan. Snij ondertussen de broccoli in roosjes, de avocado en de komkommer in blokjes, maak de sugar snaps en de paddenstoelen schoon en knip of snij de norivellen in kleine vierkantjes. Blancheer de broccoli gedurende enkele minuten in heet water en koel daarna direct af. Als je dat lekker vindt kan je de paddenstoelen gedurende 10 minuten op 200 graden roosteren in de oven zodat ze sappig en knapperig zijn. Meng dan alle ingrediënten van de salade met gemarineerde tofu en de rest van de dressing. Schep de sushi salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de sesamzaadjes en de verse kruiden. Serveer de rijst ernaast of erbij en smullen maar!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Sushi salade
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)