Tikka Masala met knolselderij
2.8 (56.92%) 13 vote[s]

Knolselderij is een van onze favoriete winterse groenten. Je kan er ontzettend veel kanten mee op. In deze Tikka Masala dient de knolselderij als vleesvervanger. Onze favoriete kookexpert Eke Mariën van Koken met Kennis deelt zijn recept voor dit smaakvolle gerecht!

Ingrediënten
4 eieren
1 kleine knolselderij
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
3 cm verse gember, geraspt
1 tl komijnzaadjes
1 potje Tikka Masala, Indiase kruidenpasta (Patak, 165 g)
150 ml room
200 g tomatenblokjes
10 g verse koriander
1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze
Stap 1: Kook de eieren hard. Spoel ze koud.
Stap 2: Snijd de knolselderij in blokken van 2 cm.
Stap 3: Fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Voeg de knolselderij, gember en komijnzaadjes toe en bak een paar minuten mee. Schep de inhoud van het potje Tikka Masala in de pan en voeg vervolgens dezelfde inhoud aan water toe. Roer alles goed door en doe de room en tomatenblokjes erbij. Meng het geheel goed en breng daarna alles aan de kook. Laat op laag vuur 15 minuten koken met een deksel op de pan tot de blokjes knolselderij zacht zijn (maar nog niet papperig).
Stap 4: Pel de eieren en leg ze bij de blokjes in de Tikka Masala. Serveer en bestrooi ruim met verse koriander.

Tip: Lekker met yoghurt (voor de frisheid) en gekookte basmati rijst met korianderolie (200 g gekookte warme rijst voor 4 personen mengen met 10 g verse koriander, gepureerd met 3 el olie)

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. Laat ook weten wat je ervan vond. We zijn benieuwd!

Summary
Tikka Masala met knolselderij
Article Name
Tikka Masala met knolselderij
Description
Knolselderij is een van onze favoriete winterse groenten. Je kan er ontzettend veel kanten mee op. In deze Tikka Masala dient de knolselderij als vleesvervanger. Onze favoriete kookexpert Eke Mariën van Koken met Kennis deelt zijn recept voor dit smaakvolle gerecht!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!