Tomatenrisotto met taleggio
ZTRDG

Tomatenrisotto met taleggio

zaterdag 16 september 2017
Risotto is ultiem comfort food. Deze vegetarische variant met tomatensaus en een hoop kaas is makkelijk te maken en vol van smaak. Gezond? Mwoah. Lekker? JA! Dit recept van ZTRDG vind je hier!

Wat heb je nodig voor de tomatenrisotto?
voor 2 personen
klein rood uitje
6 kleine lekkere tomaten
150 g risotto
stukje Parmezaanse kaas
2 dl bouillon
1 eitje
scheutje olijfolie
wat broodkruim
paar takjes tijm
150 g taleggio (Noord-Italiaanse kaas)
snufje zout en peper

Hoe maak je de tomatenrisotto?
Snipper het uitje fijn. Fruit het in een klein beetje olie. Haal het velletje van de tomaten door ze, ingekruist, 2 min. in kokend water te dompelen. Snij 4 van de tomaten klein. Voeg de rijst toe aan het uitje. Roer tot alle rijstkorrels bedekt zijn net een laagje olie en voeg daarna de tomaatstukjes toe. Voeg zacht roerend, telkens een scheutje bouillon toe. De risotto moet na 20 min. beetgaar en nog net vloeiend zijn. Meng wat tijm en zout en peper door het broodkruim. Kluts het eitje. Snij de kaas in dikke plakken, haal door het ei en vervolgens door het broodkruim. Halveer de twee resterende tomaten en bestrooi met het broodkruim. Zet ze 5 min. onder een hete grill. Bak de plakjes kaas heel kort en snel in de resterende olie.  Roer wat geraspte kaas door de zachte risotto. Serveer in een diep bord met de warme kaas en de gegrilde tomaatjes.


Heb jij de tomatenrisotto gemaakt? Deel jouw creatie met ons op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

1 Reacties

Super leuke recepten! Maar voor hoeveel personen zijn ze beschreven? Hoor het graag. Mvgr, Jeroen

12:06 19 januari 2024

Hoi Jeroen, dit recept is voor 2 personen!

12:06 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.