Print Friendly, PDF & Email

De Hollandse keuken kan heel lekker zijn, maar wij zijn toch ook groot fan van de andere keukens van over de hele wereld! Hoe lekker zijn de andere producten, kruiden, bereidingswijzen en tradities, maar dan gewoon in eigen land. Daarom hier ons top 5 lijstje met recepten uit de wereldkeuken. Welke ga jij maken?

IMG_2293-1080x675Koreaans: zwarte rijstsalade met tofu en ingemaakte komkommer
Thuis in de Oosterse keuken ben ik nog niet helemaal, want de smaken in deze gerechten vind ik erg lekker, maar vind ik soms heel erg moeilijk om na te bootsen. Na veel proberen is het me toch gelukt: een salade met zwarte rijst, pittige tofu en ingemaakte komkommer met een Koreaans tintje is het resultaat.

 


Nutty_cookies_tastecelebration_com_1-1080x675Zweeds: fika

Als we praten over de Zweedse eetcultuur kunnen we niet om fika heen. Het is een sociaal gebeuren waar heel Zweden aan meedoet. Fika betekent een kopje koffie (of thee), vaak in combinatie met een gebakje of koek. Het schijnt dat door deze gewoonte Zweden een van de meest koffie drinkende landen in de wereld is. Maar fika is meer dan een kopje koffie: het wordt gezien als de belangrijkste dagelijkse gezelligheid. Net als de Nederlandse koffietijd, maar dan wat uitgebreider.

 


IMG_8913-1080x675Italiaans: saffraan risotto

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Saffraan risotto oftewel Risotto alla Milanese.

 


DSC01473-1080x675Spaans: Tartelette idiazabal

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Tartelette Idiazabal, een hartig taartje van gerookte boerenschapenkaas met verse vijgen, tijm en rode uien compote.


fatouch1-1080x675Libanees: fatouch

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads!

Heb jij één van deze recepten gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw gerecht via Facebook, Instagram of Twitter! Wij ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Top 5: Vegetarische wereldkeuken
Published On
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)