TRENDING: Vegan shakshuka
Miriam Groot

TRENDING: Vegan shakshuka

maandag 19 maart 2018
Naar recept

Shakshuka is zo’n typisch gerecht dat in alle werelddelen wordt gegeten, maar overal zijn eigen smaak heeft. De kerningrediënten zijn wel hetzelfde: pittige tomatensaus en gepocheerde eieren. Om shakshuka veganistisch te maken, moet je één van die kerningrediënten weghalen, maar gelukkig wordt deze pittige tomatensaus er dan totaal niet minder op!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Wat heb je nodig?

Hoe bereid je deze vegan shashuka?

Stap 1

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook hierin goudbruin. Voeg de paprika toe en bak deze ongeveer twee minuten mee.

Stap 2

Strooi nu de komijn, kerrie, gerookte paprika, chilivlokken, zout en peper in de pan en bak dit nog een minuut mee voor je de tomaten(blokjes) en tomatenpuree toevoegt.

Stap 3

Zet het vuur laag en laat de saus een half uur lang sudderen.

Stap 4

Laat de tofu uitlekken en verkruimel deze in een schaal. Voeg hier de kurkuma en zout en peper naar smaak aan toe.

Stap 5

Strooi de tofu over de shakshuka wanneer deze wat dikker is geworden.

Stap 6

Laat de pan nog een paar minuten met de deksel erop op het vuur staan, zodat de tofu verwarmt. Schep vervolgens de shakshuka in een bakje en strooi er wat koriander overheen. Serveer met een paar plakjes avocado en brood.

Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.