Print Friendly, PDF & Email

Als ik denk aan koekjes, dan is mijn grootste nostalgie misschien wel de Nizza Kokoskoekjes van Verkade. Jeweetwel, die met dat kartelrandje en een laagje suiker. Toen ik erachter kwam dat ze daar ook een kaneelvariant van gemaakt hebben, móest ik daar een toetje mee maken. Met kokosroom, mandarijntjes geweld in Liquor 43 en kokosflakes. YUM!

Wat heb je nodig?
Voor 2 porties
3 Nizza kokoskoekjes
3 Nizza kaneelkoekjes
3 mandarijnen
150 milliliter Liquor 43
300 gram kwark
100 gram kokosmelk
3 eetlepels ahornsiroop
20 gram kokosrasp
3 eetlepels kokosolie, gesmolten
1 eetlepel pecannoten
4 Mejool dadels, ontpit

Hoe maak je deze trifle?
Pel de mandarijnen, haal zoveel mogelijk de velletjes en draadjes eraf en laat ze wellen in een bakje met de Liquor 43. Probeer dat alle mandarijntjes onder de likeur staan. Begin dan met de room. Meng 300 gram kwark met 100 milliliter kokosmelk en 3 eetlepels ahornsiroop. Proef en zet even apart. Maak nu de eerste koekjeslaag: doe 3 kokoskoekjes met 20 gram kokosrasp en 2 eetlepels gesmolten kokosolie in de keukenmachine en maal grof tot een kruimelig deegje. Doe in een bakje en zet even apart. Maak dan de tweede koekjeslaag: doe 3 kaneelkoekjes in de keukenmachine met een eetlepel pecannoten, 4 dadels en de laatste eetlepel gesmolten kokosolie en maal weer grof tot een kruimelige deegje. Bouw tot slot je trifle: pak twee grote glazen en verdeel onderop een laagje kaneel-pecan-dadel, leg daarop 1/3 van de geweekte mandarijntjes, verdeel daarover een flinke laag kokosroom, leg daarop weer 1/3 van de geweekte mandarijntjes en giet eventueel een kleine beetje van de likeur erin, doe als laatste laagje de kokosmix. Serveer met nog wat mandarijntjes er bovenop en kokosflakes. Een prachtig toetje!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!