Print Friendly, PDF & Email

Op 14 februari is het zo ver, het is weer Valentijnsdag! Liefde gaat door de maag en daar kan je dit recept goed voor gebruiken! Ga jij je geliefde of gewoon lekker jezelf in de watten leggen? Probeer eens deze banaan-havermout pannenkoeken! Super makkelijk, snel en ook nog eens voedzaam!

Ingrediënten
voor 2 personen
130 g havermout
2 eieren
125 ml plantaardige melk naar keuze
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
Snufje kaneel
2 rijpe bananen
Fruit ter garnering naar keuze
50 g kokosyoghurt (of andere naar keuze)
Olie of boter om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren, melk en het vanille extract in een blender.
  2. Voeg hieraan de droge ingrediënten, de kaneel, bakpoeder en havermout toe.
  3. Blend dit kort tot een gladde massa.
  4. Breek de bananen in grove stukken en voeg deze ook toe aan het beslag. Blend het geheel tot een glad beslag.
  5. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie of boter.
  6. Je kan ervoor kiezen om de pannenkoekjes als kleine rondjes of als hartjes te bakken. Voor de hartjes: schep met een lepel het beslag in de pan in de vorm van twee halve druppels tegen elkaar aan. Het beslag is dik genoeg om dit nog te kunnen vormen met een lepel.
  7. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 à 3 minuten per kant. Draai ze om waneer er kleine bubbeltjes aan de bovenkant verschijnen.
  8. Garneer de pannenkoekjes met de yoghurt en vers fruit.

Vier jij Valentijnsdag met een lekker ontbijtje? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Valentijnsdag: banaan-havermout pannenkoekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!