Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Deze avondmaaltijd is helemaal afgestemd op de Vata dosha. Maar je begrijpt wanneer je gaat spelen met dit recept je het ook kunt gebruiken voor andere constituties. Experimenteer en varieer dus naar hartenlust! Meer weten over dineren volgens de Ayurvedische richtlijnen? Lees hier.

Vata: Venkelsoep
Dit is echt een comfortsoep: verzachtend en verwarmend voor Vata. Het kan al voldoende zijn voor een avondmaaltijd, maar eventueel kun je er wat chapati’s bij eten met een chutney of wat basmatirijst.

Ingrediënten (ongeveer 6 personen)
1 eetlepel ghee
1 theelepel asefoetida
2 flinke venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
1 grote zoete aardappel
1½ liter water
1¼ deciliter slagroom (desgewenst)
1 groentebouillonblokje
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels fijngesneden venkelsprietjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie


Bereidingswijze
Verhit de ghee en bak er de asefoetida in. Voeg de venkel toe en roerbak ze tot ze enigszins doorschijnend worden. Voeg de gesneden zoete aardappel toe, het water, de slagroom (desgewenst), het bouillonblokje en de peper. Breng het water aan de kook en laat de venkel ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken tot hij zacht is. Maal de soep goed met een staafmixer en garneer met de gesneden venkelsprietjes en de peterselie.

Meer Ayurvedische dinerinspiratie
Meer dinerinspiratie? Dat kan! Enkele van deze recepten zijn van Rada Meursing, bij wie ondermeer Ayurvedische kookworkshops en cursussen gegeven worden. Kijk op www.kookstudio.net voor extra informatie en meer Ayurvedische recepten.

Door gastblogger Sylvia Kuperus
www.agnifabriek.nl

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegetarische venkelsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)