Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch en goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag maken we een gezondere variant van een van de favoriete guilty pleasures: vegetarische kapsalon!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 kg kruimige aardappels
1 el bloem
2 el zonnebloemolie
4 el olijfolie
350 g vegetarische shoarma
1 teentje knoflook
1 el mayo
1 tl sambal voor door de saus (optioneel)
170 g 0% vet Griekse yoghurt
200 g cherry tomaatjes
1 rode ui
100 g wortel in reepjes
100 g geraspte jonge 20+ kaas
½ komkommer
100 g veldsla
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappels in frietjes van ongeveer 1 cm dik en spoel deze goed af met koud stromend water. Dep de frietjes goed droog en doe ze in een bak. Verdeel 2 el olijfolie en 2 el zonnebloemolie er goed doorheen. Breng eventueel op smaak met zout. Sprenkel hierna de bloem (niet te veel) over de frietjes, zorg ervoor dat elk frietje bedekt is.
  3. Verdeel de frietjes over een bakplaat en bak ze in 30-40 minuten gaar in de oven op 200 ºC (schep halverwege om). Als je in het bezit bent van een airfryer, kunnen de frietjes hier ook in gebakken worden op 200 ºC voor ongeveer 15 minuten.
  4. Maak ondertussen de knoflooksaus door de knoflook te persen en dit te mengen met de mayonaise, Griekse yoghurt en peper en zout naar smaak (optioneel: als je van pittig houdt kan je er 1 tl sambal bij doen).
  5. Snijd de komkommer en tomaatjes in kwartjes en de ui in halve ringen.
  6. Was eventueel eerst de sla en snijd deze in kleine reepjes.
  7. Zet een koekenpan op het vuur met 2 eetlepels olijfolie en bak hier kort de vegetarische shoarma in.
  8. Pak 1 grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes. Schep hier de frietjes in, verdeel de vegetarische shoarma erover. Strooi de kaas eroverheen en zet ze 10 minuten in de oven op grilstand.
  9. Wanneer het klaar is en de kaas is gesmolten, verdeel je de sla, komkommer, tomaatjes, ui, wortel en knoflooksaus eroverheen.

Heb jij dit recept of een ander vega budget recept gemaakt? Laat het ons weten in de reacties of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: gezondere vegetarische kapsalon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!