Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Dit weer vraagt om (hart)verwarmend eten, dus vandaag gaan we aan de slag met een herfstachtige pompoensoep!

Ingrediënten
Voor 4 personen
30-40 minuten bereidingstijd
2 uien
2 teentjes knoflook
½ tl chilivlokken
½ tl komijn
½ tl kaneel
¼ tl nootmuskaat
400 g pompoenblokjes, diepvries
2 grote of 4 middelgrote aardappels
peper/zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit 3 el olijfolie in een soeppan. Voeg de uien toe en bak deze in 10 minuten zacht en doorzichtig. Zet het vuur lager en voeg de kruiden toe aan de pan. Bak enkele minuten op laag vuur mee. Voeg eventueel een scheutje water toe als je bang bent dat de kruiden zullen aanbranden.
  2. Snijd in de tussentijd de aardappel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan.
  3. Voeg net zo veel water toe aan de pan totdat de aardappelblokjes net onder water staan. Zet de deksel op de pan en kook 10 minuten.
  4. Voeg de pompoen en eventueel nog een scheutje water toe aan de pan. Zet de deksel weer op de pan en kook 12-15 minuten. Roer af en toe om te voorkomen dat de aardappel en pompoen aan de bodem blijven plakken. Probeer het pletten van de pompoen te voorkomen.
  5. Schep de soep in 4 bordjes en serveer!

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: herfstachtige stoofschotel met pompoen
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!