Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch én goedkoop? Vegetarisch koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn. Dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Deze keer delen we het recept voor een witlof plaattaart met peer en hazelnoten!

Ingrediënten

voor 4 personen
6 plakjes bladerdeeg
1 peer, geschild en in plakjes
1-2 stuk(s) witlof
½ el boter
2 tl honing
1-2 tl citroensap
1 handje hazelnoten, grof gehakt
paar takjes tijm

Bereidingswijze

1. Haal de bakplaat uit de oven en beleg deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Snijd de onderkant van de stronk(en) witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen en doe deze in een kom.
3. Verwarm in een pannetje de boter met de honing en wat tijm. Giet de boter in de kom met lof en hussel. Laat eventjes staan.
4. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op de bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak 10 minuten.
5. Hussel de plakjes peer in een kom met wat citroensap.
7. Haal de bakplaat uit de oven en beleg met de witlof. Maak af met wat plakjes peer. Strooi de gehakte hazelnoten over de plaattaart en schuif deze nog 25 minuten in de oven.

Heb jij dit vega budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega budget: witlof plaattaart met peer en hazelnoten
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 27 Review(s)