Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van worden 😉 Vandaag: knolselderij-champignonsoep met brood!
Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel 😉
1 knolselderij
100 g kastanjechampignons, in plakjes
2 stukjes gedroogd eekhoorntjesbrood of andere gedroogde paddenstoelen
½ paddenstoelenbouillonblokje
300 ml water
½ ui, fijngesneden
Extra:
2 boterhammen, naar keuze
Bereidingswijze
- Verwijder de schil van de knolselderij en snijd ¼ van de knolselderij af en leg dit apart. Snijd de rest van de knolselderij grof. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
- Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een schaaltje met een scheutje water zodat de paddenstoelen kunnen wellen. Haal de gewelde paddenstoelen uit het schaaltje en snijd deze grof. Bewaar ook het water waarin het eekhoorntjesbrood geweld is, dit heeft heel veel smaak!
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kookpan en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de grofgesneden knolselderij en ¾ van de champignons toe aan de pan en roerbak 3-4 minuten mee. Voeg het bouillonblokje, water en het gesneden eekhoorntjesbrood en vocht toe aan de pan.
- Roer alles goed door elkaar en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan. Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
- Snijd de overgebleven knolselderij in blokjes van ongeveer 5 mm. Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak hierin de overgebleven knolselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de overgebleven champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
- Doe de soep in een meeneembakje of glazen pot en vervoer deze rechtop zodat de soep niet gaat lekken. Bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.
- Warm de soep op en garneer met knolselderij en paddenstoelen en serveer met brood.
Tip! Maak een grote pan soep om verschillende dagen van te kunnen eten of een deel te bewaren in de vriezer voor als je een keer minder tijd hebt om je lunch te bereiden!
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in jouw broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!






Dit vond ik echt ontzettend lekker. Ik heb het geheel nog wat opgepimpt met een paar takjes tijm, harissa (ik kan niet zonder vuur in mijn eten) en een royal schep creme fraiche (want die moest op).
Voor herhaling vatbaar!
Hoi Bianca, wat leuk om te horen dat de soep zo in de smaak is gevallen, het is ook een persoonlijke favoriet van mij 🙂 De toevoeging van harissa, crème fraiche en tijm klinkt ook erg lekker!