Print Friendly, PDF & Email

Chili sin carne is de vegetarische variant met chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel. Je maakt dit met kidneybonen, peulvruchten afkomstig uit Zuid America en Mexico. Deze bonen noemen we in Nederland ook rode nierbonen, omdat ze gunstig effect op de nieren hebben. Lekker en goed voor je lijf! Dit recept komt uit ons eerste kookboek de ‘Vegabijbel‘! Zet jij dit gerecht binnenkort op tafel?

Ingrediënten
voor 4 personen
2 teentjes knoflook, geperst
2 paprika’s, in blokjes
1 ui, fijngesneden
800 g tomaten, in blokjes
400 g kidneybonen, gekookt
200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
100 g mais, uit blik
1 el gemalen komijn
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
zonnebloemolie
zout

Bereidingswijze
1. Zet een ruime pan met water op. Kook de zoete-aardappelblokjes in 20 minuten gaar. Giet af en laat staan voor later gebruik.
2. Verhit wat olie in een stoofpan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook, gemalen komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Wanneer het begint te geuren voeg je de paprika toe. Bak 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes, kidneybonen, mais en zoete-aardappelblokjes toe. Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept uit de ‘Vegabijbel‘? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Vegabijbel
Bol.com | Libris
Isabel Boerdam
€33,99 | Carrera

vega bijbel

 

Summary
Chili sin carne
Article Name
Chili sin carne
Description
Chili sin carne is de vegetarische variant met chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel. Je vindt het recept voor dit voedzaam gerecht hier!
Author