Chili sin carne is de vegetarische variant met chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel. Je maakt dit met kidneybonen, peulvruchten afkomstig uit Zuid America en Mexico. Deze bonen noemen we in Nederland ook rode nierbonen, omdat ze gunstig effect op de nieren hebben. Daarnaast zijn ze energierijk en goed voor sporters en mensen die graag willen afvallen. Bonen in een blik bevatten suikers, koop daarom gedroogde bonen, week ze de hele nacht in water en kook ze goed gaar. 

Ingrediënten
Voor 4 personen
400 gram gekookte kidneybonen
400 ml tomatenblokjes
285 gram maïskorrels
3 paprika’s
2 uien
2 bosuitjes
2-3 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel
3 el olie
1 tl komijnzaadjes
1 tl garam masala
zout en chilipeper naar smaak
Serveertip: met bosui en tortilla chips

Bereidingswijze
1. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine stukjes. Schil de uien, knoflook, gember en snijd ze fijn.
2. Verhit de olie in een pan, voeg komijnzaadjes, de uien en knoflook toe en fruit ze een paar minuten.
3. Voeg garam masala, gember en paprika’s toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten.
4. Doe de maïskorrels, gekookte kidneybonen, tomatenblokjes, zout en chili peper erbij en laat alles nog 5-6 minuten stoven.
5. Serveer de chili sin carne met fijngesneden bosui en tortilla chips.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Vega vleesklassieker: chili sin carne
Article Name
Vega vleesklassieker: chili sin carne
Description
Chili sin carne is de vegetarische variant met chili con carne, een Mexicaanse bonenschotel. Je vindt het recept voor dit gezonde en voedzame recept hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!