Print Friendly, PDF & Email

Ken jij onze Vegabijbel al? Dit kookboek bevat 150+ vega(n) recepten die zowel de beginnende flexitariër als de doorgewinterde vegetariër zullen verrassen! Vandaag delen we een recept uit dit kookboek: komkommer-avocadogazpacho met feta. Perfect als avondmaaltijd, maar koud voor bij de lunch net zo lekker. De rode Spaanse tomatengazpacho kennen we natuurlijk allemaal wel, maar heb je wel eens gazpacho gemaakt met komkommer en avocado als basis? Fris en romig tegelijk, een perfecte (thuis)kantoorlunch!

Ingrediënten
1 komkommer, geschild en in blokjes
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
50 g feta, verkruimeld
15 g basilicum
500 ml kruidenbouillon
100 ml (plantaardige) room
sap en rasp van 1 citroen

Bereidingswijze
1. Plaats de komkommer samen met het vruchtvlees van de avocado, de kruidenbouillon, room, het sap en de rasp van de citroen en de basilicum in de keukenmachine. Blend tot een gladde soep. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
2. Serveer de gazpacho in kleine glaasjes of kommen. Garneer met de verkruimelde feta.

Wat is jouw favoriete recept uit de Vegabijbel? Heb jij dit recept voor komkommer-avocadogazpacho met feta gemaakt? Vertel ons jouw favoriete gazpacho recept of deel een foto van jouw creatie via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Vegabijbel
Isabel Boerdam
Uitgeverij: Carrera

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegabijbel: Komkommer-avocadogazpacho met feta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time