Print Friendly, PDF & Email

Ik ben steeds vaker aan het experimenteren met verantwoorde vegan baksels in de keuken. Over deze vegan ‘boter’koek was ik persoonlijk erg tevreden. Heerlijk smeuïg dankzij de banaan, natuurlijk gezoet met dadels en 100% plantaardig dankzij de margarine met walnootolie. De boterkoek-purist zou me ongetwijfeld uitlachen, maar lekker dat hij was!

Wat heb je nodig?
250 gram bloem
1 snufje zout
150 ml Becel Original Vloeibaar
1 rijpe banaan
100 gram dadels, ontpit en geweekt
50 gram dadelstroop
75 gram pecannoten + 1 eetlepel dadelstroop

Hoe maak je deze vegan ‘boter’koek?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de pecannoten grof en meng met de dadelstroop, spreid uit over de bakplaat en karamelliseer gedurende 10 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen de bloem met het snufje zout in een kom.
  4. Doe de Becel Original Vloeibaar samen met de banaan, geweekte dadels en dadelstroop in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde massa.
  5. Doe de inhoud van de keukenmachine bij het bloemmengsel in de kom, voeg de gekaramelliseerde pecannoten toe en meng tot een beslag
  6. Beleg een ovenschaal of cakevorm met bakpapier en spreid hierin het beslag uit
  7. Bak je vegan ‘boter’koek in 30 minuten goudbruin en gaar, maak desgewenst af met extra pecannoten en dadelstroop. YUM!


Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan 'boter'koek met banaan, dadels en pecan
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)