Print Friendly, PDF & Email

Heb je zin om wat te bakken, maar geen zin om veel moeite te doen? Dan is deze boterkoek perfect voor jou. Je bent zelf een kwartiertje bezig en daarna doet de oven het werk. Bonus: deze heerlijke boterkoek is ook nog eens vegan!

Ingrediënten
300 g bloem
250 g plantaardige boter
100 g suiker
rasp van 1 citroen
2 el plantaardige melk

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem in een kom en snijd de boter in blokjes. Rasp de citroen en let hierbij op dat je niet te veel van de schil af raspt, het witte gedeelte smaakt namelijk heel erg bitter.
2. Voeg suiker, boter, citroenrasp en een snufje zout toe en meng met deeghaken tot een soepel deeg. Mocht je geen mixer met deeghaken hebben, dan kan dit ook met de hand (dat duurt alleen wat langer). Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten.
3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en rol het deeg uit tot het net zo groot is als de ovenschaal. Leg de plak op het bakpapier in de ovenschaal en maak het eventueel nog mooi vierkant door de randen aan te duwen.
4. Snijd met een mes een mooi patroon in de boterkoek. Bestrijk de boterkoek met 2 el plantaardige melk. Zet de boterkoek 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen, zet eventueel in de koelkast. Snijd de boterkoek in stukken en probeer zelf alvast een stukje!

Heb jij dit recept geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan boterkoek met citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time