Print Friendly, PDF & Email

Veganistisch en goedkoop? Vegan koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega(n) budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: parelcouscous met gegrilde groente en basilicum dressing!

Ingrediënten
voor 4 personen
300 g parelcouscous
1 groente bouillonblokje
1 courgette
1 aubergine
250 g kastanje champignons
30 g basilicum
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
Sap van 1/2 citroen
60 g amandelen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine, courgette en champignons in plakken.
  2. Zet een grillpan op het vuur met de helft van de olijfolie en grill de groentes gaar.
  3. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking met een bouillonblokje.
  4. Pak een keukenmachine, doe hier de basilicum, 4 el olijfolie, het citroensap en de knoflook in. Pureer totdat het een gladde massa is.
  5. Hak de amandelen grof en rooster deze kort in een koekenpan.
  6. Verdeel de parelcouscous over de borden.
  7. Verdeel de groentes over de borden en sprenkel hier de basilicum dressing en de amandelen overheen.

Heb jij dit recept of een ander vegan budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan budget: parelcouscous met gegrilde groente en basilicum dressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!