Veganistisch en goedkoop? Vegan koken hoeft echt niet duur of moeilijk te zijn en dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega(n) budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: parelcouscous met gegrilde groente en basilicum dressing!
Ingrediënten
voor 4 personen
300 g parelcouscous
1 groente bouillonblokje
1 courgette
1 aubergine
250 g kastanje champignons
30 g basilicum
4 el olijfolie
1 teentje knoflook
Sap van 1/2 citroen
60 g amandelen
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine, courgette en champignons in plakken.
- Zet een grillpan op het vuur met de helft van de olijfolie en grill de groentes gaar.
- Kook ondertussen de parelcouscous volgens de verpakking met een bouillonblokje.
- Pak een keukenmachine, doe hier de basilicum, 4 el olijfolie, het citroensap en de knoflook in. Pureer totdat het een gladde massa is.
- Hak de amandelen grof en rooster deze kort in een koekenpan.
- Verdeel de parelcouscous over de borden.
- Verdeel de groentes over de borden en sprenkel hier de basilicum dressing en de amandelen overheen.
Heb jij dit recept of een ander vegan budget recept gemaakt? Laat het ons dan weten of stuur een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!






Makkelijk, snel en lekker recept!
Hallo! Dit klinkt erg lekker, ik ga morgen eens een poging wagen. Wat ik me afvroeg; is het de bedoeling dat je verse of gedroogde basilicum gebruikt voor de pesto?
Leuk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Verse basilicum is in dit recept het lekkerste. Eet smakelijk!
Hi, ik heb zojuist dit recept gemaakt; Vegan budget: parelcouscous met gegrilde groente en basilicum dressing. Erg lekker! In het lijstje van ingredienten staat sap van een citroen, maar die komt in de beschrijving niet meer voor. Waar moet dat in/op? Dank alvast!
Hoi Carnita, scherp! Wat leuk om te horen dat het recept gesmaakt heeft 🙂 Het citroensap mag je de volgende keer toevoegen bij de overige dressingingrediënten.