Oe! Dit is echt de beste salade die ik in tijden gemaakt heb. Super simpel, maar zó smaakvol en een te gekke variant van de klassieker: Caesar Salade. Deze vegan versie bevat ‘croutons’ van geroosterde kikkererwten, amandelmeel als ‘parmezaan’ en ‘spekjes’ in de vorm van de nieuwe krokante uitjes van Crispy Tastemaker in de smaak paprika (super smokey). YUM!
RECEPT: Vegan Caesar Salade 2.0
Natuurlijk het moment waar jullie allemaal op zitten te wachten. Het recept, bij deze. Simpel, snel en super smaakvol!
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de salade
- 300 gram Romaine sla (ik gebruikte baby kropjes)
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 30 gram blanke amandelen
- 4 eetlepels Crispy Salad Topping Paprika*
- 1 avocado
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Voor de dressing
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 citroen, het sap
- 2 theelepels mosterd
- handje fijngesneden peterselie
Hoe maak je deze Vegan Caesar?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een bakblik. Sprenkel er de eetlepel olijfolie overheen, de theelepel paprikapoeder en tot slot de 4 eetlepels Crispy Salad Topping Paprika. Mix en voeg extra zout en peper toe naar smaak. Doe de kikkererwten in de oven en rooster gedurende 15 minuten, hussel regelmatig. Laat even afkoelen voor gebruik.
2. Was de Romaine sla en snij het kontje eraf (baby kropjes) of snij in reepjes (grote krop).
3. Maak nu de dressing. Doe alle ingrediënten in een kommetje of shaker en mix tot een egale dressing.
4. Doe de blanke amandelen in een keukenmachine en pulse tot het een grove korrel is. Of hak de amandelen met een keukenmes heel fijn.
5. Schil de avocado, haal de pit eruit en snij in plakjes.
6. Maak nu de salade: verdeel de Romaine sla over twee borden, besprenkel met de dressing, verdeel de kikkererwtenmix erover, leg op ieder bord een halve avocado en maak af met amandel-parmezaan. Strooi er desgewenst nog wat extra Crispy Paprika Topping overheen en eetsmakelijk!
*Je zult je afvragen: wat is die Crispy Salad Topping nu precies? Nou, dit is een assortiment van ambachtelijk gebakken crispy uitjes, gemaakt van Zeeuwse uien met natuurlijke smaakmakers. Ze bevatten ui, plantaardige olie, meel en kruiden. Vanaf 4 september vind je ze in het schap bij JUMBO, in de smaken Naturel, Garlic Pepper, Kaas, Bacon en Paprika. Meer informatie kun je vinden op deze site: www.crispytastemaker.nl of op de Facebook pagina. Kijk zo ziet het eruit:
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Hoi, Klinkt goed dit recept. Ik wilde het graag gaan maken vanavond maar de crispy salad topping is niet meer verkrijgbaar. Heb je een tip waarmee je dit kunt vervangen?
12:06 19 januari 2024Hoi Nathalie, eventueel kan je ook vegetarische gerookte speckjes nemen! Groetjes, Lieske
12:06 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Jammer van de gistextract die erin zit en de suiker. (in de topping) Echt een no-no .... ik word er en beetje boos van eerlijk gezegd. Niet op jullie maar op de maker van het spul.
12:06 19 januari 2024Bedankt voor je antwoord Marianne. Ik kan me voorstellen dat je hier geen fan bent van de suiker en gistextract. Het is wel goed om te weten dat de hoeveelheden hiervan zo laag mogelijk worden gehouden! Zonder de topping zal deze salade ook heerlijk zijn!
12:06 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.