Oe! Dit is echt de beste salade die ik in tijden gemaakt heb. Super simpel, maar zó smaakvol en een te gekke variant van de klassieker: Caesar Salade. Deze vegan versie bevat ‘croutons’ van geroosterde kikkererwten, amandelmeel als ‘parmezaan’ en ‘spekjes’ in de vorm van de nieuwe krokante uitjes van Crispy Tastemaker in de smaak paprika (super smokey). YUM!
UITDAGING: Crispy Chefs Battle
Deze toffe salade was de uitkomst van een Crispy Chefs Battle! Ik moest alles uit de kast trekken en het beste salade-recept maken met één van de nieuwe Crispy Salad Toppings. Dit was een primeurtje, want ze liggen pas vanaf 4 september bij de JUMBO! Je hebt de smaken naturel, knoflook, kaas en paprika, ik als groenteliefhebber koos natuurlijk voor die laatste én toverde ze om in ‘spekjes’ voor dit fijne recept. Nu het goede nieuws: dit gaan we nog eens over doen en JIJ & JE VRIEND(IN) KUNNEN ERBIJ ZIJN!
Dus beschouw je jezelf als de ultieme salade chef? Wil je nóg beter salades leren maken en de uitdaging aan gaan? Schrijf je dan nu in voor #teamdehippevegetarier. Ik mag twee lezers uitkiezen die allebei met een vriend, vriendin of familielid de strijd tegen elkaar aan gaan! Ik ben de onpartijdige scheidsrechter en stiekem natuurlijk jullie helpende hand. Het event vindt plaats op 27 september vanaf 19.00. TV-chef Pierre Wind zal erbij zijn om ons te inspireren en onze creaties te beoordelen. Spannend!
Dus wil je hierbij zijn? Tag dan jouw maatje en vertel mij alles over jullie salade-kunsten in een reactie onder dit blog, of via Facebook of Instagram. Midden september worden de winnaars bekend gemaakt en wie weet gaan wij dan samen te gek lekkere crispy salades maken! Met dank aan Maxilia kookschorten.
RECEPT: Vegan Caesar Salade 2.0
Natuurlijk het moment waar jullie allemaal op zitten te wachten. Het recept, bij deze. Simpel, snel en super smaakvol!
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de salade
– 300 gram Romaine sla (ik gebruikte baby kropjes)
– 200 gram kikkererwten uit blik
– 30 gram blanke amandelen
– 4 eetlepels Crispy Salad Topping Paprika*
– 1 avocado
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– zout en peper naar smaak
Voor de dressing
– 5 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 1 citroen, het sap
– 2 theelepels mosterd
– handje fijngesneden peterselie
Hoe maak je deze Vegan Caesar?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in een bakblik. Sprenkel er de eetlepel olijfolie overheen, de theelepel paprikapoeder en tot slot de 4 eetlepels Crispy Salad Topping Paprika. Mix en voeg extra zout en peper toe naar smaak. Doe de kikkererwten in de oven en rooster gedurende 15 minuten, hussel regelmatig. Laat even afkoelen voor gebruik.
2. Was de Romaine sla en snij het kontje eraf (baby kropjes) of snij in reepjes (grote krop).
3. Maak nu de dressing. Doe alle ingrediënten in een kommetje of shaker en mix tot een egale dressing.
4. Doe de blanke amandelen in een keukenmachine en pulse tot het een grove korrel is. Of hak de amandelen met een keukenmes heel fijn.
5. Schil de avocado, haal de pit eruit en snij in plakjes.
6. Maak nu de salade: verdeel de Romaine sla over twee borden, besprenkel met de dressing, verdeel de kikkererwtenmix erover, leg op ieder bord een halve avocado en maak af met amandel-parmezaan. Strooi er desgewenst nog wat extra Crispy Paprika Topping overheen en eetsmakelijk!
*Je zult je afvragen: wat is die Crispy Salad Topping nu precies? Nou, dit is een assortiment van ambachtelijk gebakken crispy uitjes, gemaakt van Zeeuwse uien met natuurlijke smaakmakers. Ze bevatten ui, plantaardige olie, meel en kruiden. Vanaf 4 september vind je ze in het schap bij JUMBO, in de smaken Naturel, Garlic Pepper, Kaas, Bacon en Paprika. Meer informatie kun je vinden op deze site: www.crispytastemaker.nl of op de Facebook pagina. Kijk zo ziet het eruit:
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!






Hoi,
Klinkt goed dit recept. Ik wilde het graag gaan maken vanavond maar de crispy salad topping is niet meer verkrijgbaar. Heb je een tip waarmee je dit kunt vervangen?
Hoi Nathalie, eventueel kan je ook vegetarische gerookte speckjes nemen! Groetjes, Lieske
Jammer van de gistextract die erin zit en de suiker. (in de topping) Echt een no-no …. ik word er en beetje boos van eerlijk gezegd. Niet op jullie maar op de maker van het spul.
Bedankt voor je antwoord Marianne. Ik kan me voorstellen dat je hier geen fan bent van de suiker en gistextract. Het is wel goed om te weten dat de hoeveelheden hiervan zo laag mogelijk worden gehouden! Zonder de topping zal deze salade ook heerlijk zijn!