Print Friendly, PDF & Email

Tof nieuws: onze vaste gastblogger & kookexpert Eke van Koken met Kennis is nu ook op de vegan toer en experimenteert erop los met pérfecte vegan recepten. Daar worden wij gelukkig van! Helemaal nu hij zich focust op de ultieme chocolade mousse: deze variant is gemaakt met silken tofu.

Wat is silken tofu?
Silken tofu is zo’n onmisbaar ingrediënt als je vegan bent. Het geeft vulling en textuur aan taartvullingen, mousses en gebak. De tofu zelf heeft geen uitgesproken smaak en gedraagt zich als kameleon. Je kunt silken tofu gebruiken als vervanger voor eieren in cakes en custards. Maar ook in avocado- of chocolademousse is deze zachte tofu ideaal. Silken tofu koop je bij een Chinese toko of bestel je online

Ingrediënten
Voor 4-6 porties

  • 150 g pure chocolade (eventueel met een smaakje)
  • 300 g silken tofu, uitgelekt
  • 25 g dadelsiroop
  • 5 g cacaopoeder (optioneel)

Bereidingswijze
Stap 1: Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
Stap 2: Pureer de silken tofu in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mousse. Voeg de dadensiroop en cacaopoeder toe.
Stap 3: Mix de gesmolten chocolade door de tofumousse en verdeel over bakjes. Laat nog 30 minuten opstijven in de koeling.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan choco mousse met silken tofu
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)