Print Friendly, PDF & Email

Om een lekkere pasta op tafel te zetten heb je eigenlijk geen pakjes of zakjes nodig. Een pastasaus zelf maken is namelijk ontzettend makkelijk. Dit keer maken we een avocado-citroensaus, die perfect combineert met de frisheid van de courgetti! Ga jij dit frisse, vegan recept proberen?

Ingrediënten  
voor 4 personen  
2 courgettes 
300 g volkoren spaghetti
olijfolie 
zout en peper 
optioneel: 1 tl chilivlokken 
 
voor de avocadocitroensaus 
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit  
1 teentje knoflook, geperst 
½ citroen, het sap 
20 g walnoten, grof gehakt  
15 g basilicum, grof gehakt 
zout en peper 

Bereidingswijze 
1. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.  
2. Snijd ondertussen lange slierten, ongeveer ter grootte van spaghetti, van de courgette met een juliënne– of spiraalsnijder.  
3. Doe de ingrediënten van de avocado-citroensaus in de keukenmachine en mix tot een glad geheel. Bewaar eventueel wat walnoten en basilicum voor de garnering. Proef en breng op smaak met zout en peper. 
4. Verhit olijfolie in een koekenpan op lage temperatuur en verwarm de slieren courgette voor ongeveer 2-3 minuten, schep regelmatig om. Mix vervolgens met de volkoren spaghetti en de avocado-citroensaus. Laat volledig opwarmen. 
5. Verdeel de spaghetti met avocado-citroensaus over de borden. Garneer eventueel met chilivlokken, basilicum en wat walnoten, serveer direct!

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met courgetti? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan courgette-spaghetti met avocado en citroen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)