Om een lekkere pasta op tafel te zetten heb je eigenlijk geen pakjes of zakjes nodig. Een pastasaus zelf maken is namelijk ontzettend makkelijk. Dit keer maken we een avocado-citroensaus, die perfect combineert met de frisheid van de courgetti! Ga jij dit frisse, vegan recept proberen?
Ingrediënten
voor 4 personen
2 courgettes
300 g volkoren spaghetti
olijfolie
zout en peper
optioneel: 1 tl chilivlokken
voor de avocado–citroensaus
2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
1 teentje knoflook, geperst
½ citroen, het sap
20 g walnoten, grof gehakt
15 g basilicum, grof gehakt
zout en peper
Bereidingswijze
1. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2. Snijd ondertussen lange slierten, ongeveer ter grootte van spaghetti, van de courgette met een juliënne– of spiraalsnijder.
3. Doe de ingrediënten van de avocado-citroensaus in de keukenmachine en mix tot een glad geheel. Bewaar eventueel wat walnoten en basilicum voor de garnering. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit olijfolie in een koekenpan op lage temperatuur en verwarm de slieren courgette voor ongeveer 2-3 minuten, schep regelmatig om. Mix vervolgens met de volkoren spaghetti en de avocado-citroensaus. Laat volledig opwarmen.
5. Verdeel de spaghetti met avocado-citroensaus over de borden. Garneer eventueel met chilivlokken, basilicum en wat walnoten, serveer direct!
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met courgetti? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!






Reactie verzenden