Kokosmelk, Indiase kruiden en kikkererwten. Drie ingrediënten waar ik altijd blij van word! Samen maken ze een heerlijk verwarmend en verzadigend gerecht: een vegan curry! Super snel en makkelijk vegan recept om te maken en ook nog eens lekker en gezond. De perfecte maaltijd voor een herfstachtige avond! Ben jij benieuwd hoe je deze plantaardige curry maakt? Lees dan snel verder!
Wat heb je nodig?
3-4 personen
Voor de vegan curry
1 bloemkool
1 blikje kikkererwten
2 blikjes gepelde tomaten
1 blikje kokosmelk
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 centimeter gember
1 eetlepel garam masala
2 theelepels gedroogde koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels olijfolie of kokosolie
zout en peper naar smaak
handje verse koriander, eventueel
Extra:
naanbrood of zilvervliesrijst
Bereidingswijze
- Pel de ui en de knoflook, schil de gember, en snij alles fijn.
- Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan, voeg de ui, de knoflook en de gember toe en laat op middelhoog vuur gedurende vijf minuten fruiten. Dit worden de echte smaakmakers van jouw vegan curry.
- Snij ondertussen de bloemkool in roosjes.
- Voeg de kruiden toe aan de pan. Laat een minuutje fruiten en voeg dan de bloemkool, kikkererwten, gepelde tomaten en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet vervolgens het vuur laag zodat het door blijft sudderen. Haal na een kwartier de deksel van de pan en laat het nog vijf minuten doorkoken tot de saus iets dikker wordt.
- Proef de plantaardige curry, en breng zo nodig op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden. Wanneer hij van het vuur komt is hij gloeiend heet maar naarmate hij afkoelt komen de smaken beter tot hun recht.
- Serveer de vegan curry in diepe borden op eettemperatuur met wat verse koriander erop. Heerlijk met naanbrood dat vers uit de oven komt of zilvervliesrijst.
Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog.
Heb jij deze vegan curry gemaakt? Of zijn er andere plantaardige recepten die jij lekker vindt? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!
PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!






Is het een mogelijkheid dat de maten wordt vermeld bij de ‘blikjes’ (gepelde tomaten, kikkererwten, kokosmelk)? Er zijn tegenwoordig veel verschillende maten dus spreekt niet echt voor zich
Hi Judith,
Bedankt voor je opmerking! 🙂 Tegenwoordig beschrijven wij de ingrediënten in onze recepturen in maatafmetingen. Dit recept heeft inderdaad nog de oude wijze, het is niet erg als het ene blik iets afwijkt qua inhoud met het recept. De verhoudingen zouden dan als het goed is nog moeten kloppen.
Groetjes,
Daniëlle
Prima hoor, meer aandacht voor groenten in deze tijd. Ik ben al 50 jaar vegetariër, dus er blij mee. Maar, mijn motivatie was toen vooral ook , naast de overproductie van vlees via mega-stallen, de zorg voor de natuur, het milieu. Daar kwam later de zorg om de klimaatverandering bij, de almaar uitdijende “behoefte” van de consument naar uitheemse producten die van over de hele wereld naar Nederland worden vervoerd met alle vervuilende gevolgen van dien. Jullie verweer zal zijn dat je de jonge voedselbereiders wil verleiden anders te gaan eten. Het niet te moeilijk willen maken, want anders niet hip! Toch kan dat volgens mij best samengaan: hip en bewust eten. Ik zou het echt hip vinden als o.a. eten volgens de seizoenen en het koken met volwaardige biologisch geteelde groenten op de voorgrond zouden komen. Deze tijd vraagt erom. Wees bewust bezig met hoe, wat, je eet en waarom. Durf . Graag reactie .
Beste Trees, ik zou zeggen begin een blog. Wat houd je tegen om ons allen te voorzien van mooie gerechten met louter lokale seizoensproducten? Ik zie ernaar uit.
En nog een tip. Met deze kruiden kun je met alle groenten lekkere curry maken.
Groet, Freek
Hoi
Hoeveel mensen is dit recept?
Grtz wendy
Beste Wendy,
Het recept is voor 3-4 personen 🙂
Groetjes,
Daniëlle
Echt heerlijk. Simpel maar heerlijk. Ik heb de kikkererwten eerst geroosterd in de oven met paprika en knoflook en olijfolie, dat geeft extra smaak aan de kikkererwten. Ik heb er nog wat doperwten doorheen gedaan en de wortel of zoete aardappel die wel op het plaatje staat, zou ook goed combineren.
Hi Jeanet, wat leuk om te horen! Het roosteren van de kikkererwten is een goed idee inderdaad. Leuk dat je het recept zelf nog een beetje hebt aangepast 🙂
Zooi ontzettend lekker deze bloemkool curry. Écht een aanrader!
Hoi
Hoeveel mensen is dit recept?
Grtz wendy
Hallo,heb vandaag curry met bloemkool gemaakt.Met kokosmelk,kikkererwten en tomaten.Was erg lekker geworden!
Ha Isabel, voor het eerst kook ik dit gerecht, maar de bloemkool is na 15 minuten sudderen nog niet gaar. Heb jij enig idee hoe dat dit kan?
Met vriendelijke groet
Lonneke Bongers
Hoi Lonneke, het kan zijn dat de bloemkoolroosjes groter zijn waardoor de gaartijd langer is, maar het zou ook kunnen liggen aan het formaat van de pan. Wanneer de roosjes onderstaan gaat het garen sneller. Als de bloemkool na 15 minuten nog niet gaat is kun je deze prima iets langer later sudderen. Mocht het vocht opraken kun je hier altijd extra kokesmelk, tomatenblokjes, bouillon of water aan toevoegen 🙂
Hoi Isabel,
De gebruikte foto is niet de juiste foto van de bloemkoolcurry met kikkererwten. De foto laat een variatie zien met sperziebonen en bataat, de juiste naam (Chaat … ) ontschiet mij even en mijn Indiaas kookboek uitgeleend… ….
Maar het recept van de Chaat klopt wel
Hoi M. van Doorn,
Dit klopt, van de curry hadden wij geen goede foto helaas. Dus deze foto is niet accuraat. Het recept klopt, de foto komt alleen niet overeen. Groetjes, Lieske
Rete onduidelijk recept.
Dag Babe, wat jammer dat je dat vindt. Het is een recept uit een kookboek, dus dat zou doorgaans niet ‘rete onduidelijk’ hoeven zijn. Als je de stappen volgt, gaat het zeker lukken. En hij is heerlijk. Veel succes! Isabel
Zou kunnen dat “Babe” bedoeld dat niet duidelijk is hoe groot de blikjes kikkererwten en kokosmelk moeten zijn. Alleen de blikjes kikkererwten al want die zie ik in de supermarkt van 60 tot 400 gram. Dat is in ieder geval mijn vraagteken bij de ingrediëntenlijst. Verder ziet het recept er niet onduidelijk uit overigens. Krijg er wel trek van
Hi Ton, het klopt inderdaad dat de grammen daar niet staan aangegeven. Gezien het aantal personen wordt hier uitgegaan van een groot blik (400g) kikkererwten. Fijn om te horen dat je trek krijgt van het recept 🙂
Hi!
Ik heb een foto gemaakt van de curry met bloemkool en kikkererwten, als je wil kan ik die toesturen,
Groetjes Nelleke
Hoi Nelleke, wat leuk! We zijn super benieuwd naar de foto, deze kun je denk ik het beste sturen per mail, naar: redactie@dehippevegetarier.nl 🙂 We kijken er naar uit!
Op de foto zie ik ook boontjes en iets van wortel of zoete aardappel?
Hi Carmen, excuus van deze curry was geen goede foto, dus deze foto is niet accuraat. Dus het recept klopt zoals het er staat, maar niet helemaal zoals op de foto 🙂
Ok thnx voor je reply!
Laat je de kikkererwten en tomaten uitlekken, of voeg je de gehele inhoud toe?
Beide uitlekken, dank voor de vraag 🙂
Heel erg lekker, alleen de bloemkool duurt er veel langer over om gaar te worden, dus duurt het gerecht 45 minuten denk ik. Maar oh wat heerlijk.
Dank voor de feedback! Misschien had ik kleinere stukjes bloemkool? Fijn dat het zo lekker was!
Wat lekker Dit ga ik zeker vaker maken!
Hmmm!! Heerlijk genoten net.. hier wordt ik blij van :-))
Het was lekker 🙂
Super Eva! 🙂