Print Friendly, PDF & Email
3.4/5 - (5 stemmen)

Het witte goud: wij zijn er gek op! We zijn dan ook maar al te blij dat asperges weer in het seizoen zijn. Vandaag steken wij de klassieke asperges met ham en ei in een nieuw, plantaardig jasje. Vegan of niet vegan, met deze asperges met krieltjes, tofu en hollandaisesaus maak je iedereen blij!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 blok (375 g) tofu, verkruimeld
500 g krieltjes, gehalveerd
400 g witte asperges, geschild en uiteindes verwijderd
10 g bieslook, fijngesneden
½ tl kurkuma
zonnebloemolie
zout en peper

voor de tempeh bacon
1 blok (250 g) tempeh, in dunne plakjes van 0,5 cm
1 el sojasaus
1 tl agavesiroop
½ tl gerookte paprikapoeder

voor de hollandaisesaus
150 ml olie
75 ml ongezoete sojamelk
½ citroen, het sap
¼ tl cayenne
¼ zout
⅛ tl kurkuma 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Meng de sojasaus, agavesiroop, gerookte paprikapoeder en wat zonnebloemolie in een lage kom. Doe de tempeh reepjes in de marinade en laat 2 minuten marineren. Verdeel de tempeh reepjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven voor 20 minuten totdat deze goudbruin kleuren. Keer halverwege om.
3. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel wat zonnebloemolie over de krieltjes heen. Breng op smaak met zout en peper. Bak de krieltjes in 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin kleuren.
4. Breng ondertussen een ruime kookpan met water aan de kook en kook de asperges in 10 minuten gaar.
5. Bereid de tofu. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en voeg de verkruimelde tofu en kurkuma toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak de tofu 7 minuten totdat deze knapperig is geworden.
6. Meng de ingrediënten voor de hollandaisesaus in een steelpan met een garde en verwarm op lage temperatuur zodat de saus warm geserveerd kan worden.
7. Verdeel de gekookte asperges en de gebakken krieltjes over de borden. Giet hier de warme hollandaisesaus overheen en schep de tofu er bovenop. Serveer met de tempeh bacon en garneer met de fijngesneden bieslook. Serveer direct.

Ga jij deze vegan variant op klassieke asperges uitproberen? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan klassieke asperges
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)