De grootste uitdaging is om een zoete traktatie te maken die gezond is. Met deze limoenmousse met granaatappel zit je helemaal goed! De ‘mousse’ is namelijk een mengsel van avocado, dadels en limoen. Geen suiker, boter, room of olie dus. Probeer dit! Mijn gasten konden het niet raden. Gezond én lekker. Een toetje op zijn best.

Wat heb je nodig?
Voor de mousse:
2 rijpe avocado’s (voor 4 porties)
2 limoenen, het sap en de rasp
6 verse, zachte dadels (indien gedroogd eerst 20 minuten weken), ontpit

Voor de garnering:
1 granaatappel, de pitjes


Hoe maak je deze vegan limoenmousse?
Pel de avocado’s, snij doormidden en haal de pit eruit. Doe in een keukenmachine, samen met het sap en de rasp van de limoenen en de ontpitte dadels, en meng totdat het een gladde, egale massa is. Proef en voeg extra limoen of dadels toe naar smaak. Schep de mousse in vier glazen of potjes en zet een uur in de koelkast. Ontpit de granaatappel en garneer de limoenmousse rijkelijk met de pitjes. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan limoenmousse met granaatappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!