We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette en rode paprika.

Dit recept komt uit het boek Vegan 100 van Gaz Oakley. Hij is bekend van zijn Instagram account @avantgardevegan, waar hij de lekkerste, mooiste en stoerste veganistische recepten deelt. Vegan gerechten van een stoere vent, we like! De kleurrijke curry uit het boek wordt gemaakt van aubergine, courgette en rode paprika met glutenvrij paneermeel uit de oven. De combinatie van texturen maakt dit gerecht tot een genot om te eten; een Japanse smaaksensatie!

Ingrediënten
Voor 4 personen
4 el maïzena
4 el glutenvrije bloem
60 g glutenvrij paneermeel
1/2 aubergine, in blokjes van 2,5 cm
1/2 courgette, in blokjes van 2,5 cm
1 rode paprika, in blokjes van 2,5 cm
2 el sesamolie
een snufje zeezout en peper

Voor de Japanse curry
1 el kokosolie
1 rode ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1/2 banaan, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
1 el kerriepoeder
1 tl garam masala
1/2 tl chilipoeder
350 ml groentebouillon
2 el sojasaus
1 el tomatenpuree

Voor erbij
sushirijst
waterkers
ingelegde ui en radijs
gemengd sesamzaad

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de maïzena in een kom met zo veel water dat er een dikke, kleverige pasta ontstaat. Strooi de glutenvrije bloem in een ondiepe schaal en het glutenvrije paneermeel in een andere.

2. Doop de stukjes groente een voor een in de bloem, daarna in het maïzenamengsel (zorg dat ze goed zijn bedekt) en tot slot in het paneermeel. Leg de gepaneerde groenten gaandeweg op de bakplaat. Besprenkel met wat sesamolie, bestrooi met wat zout en peper en bak 25 minuten in de oven, tot de groenten goudbruin en krokant zijn.

3. Maak intussen de Japanse currysaus. Voeg de kokosolie toe aan een kleine pan en laat op laag vuur smelten. Voeg de ui, de knoflook, de banaan en de wortel toe en bak in een paar minuten zacht. Voeg de specerijen toe en bak regelmatig roerend nog een paar minuten. Voeg nu de bouillon, de sojasaus en de tomatenpuree toe en laat op laag vuur in 10 minuten iets indikken. Pureer de saus met een staafmixer glad.

4. Haal de gepaneerde groenten uit de oven en zet apart tot je de curry gaat serveren. Serveer de krokante groenten met sushirijst, ingelegde ui en radijs en flink wat currysaus erover. Garneer met wat waterkers en gemengd sesamzaad.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan 100
Gaz Oakley
Uitgeverij: Good Cook B.V.
€25,95

 

 

Summary
Vegan Monday: Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette & rode paprika
Article Name
Vegan Monday: Japanse curry met gepaneerde aubergine, courgette & rode paprika
Description
Vegan koken is beter voor het milieu en de dieren, maar het kan ook uitdagend zijn! Deze vegan Japanse curry met krokante groente is super lekker!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!