Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor tabouleh van quinoa!

Dit recept komt uit het boek Vegano Cucino Italiano. Een prachtig kijk- en kookboek van Alberto Musacchio en Malu Simões met ruim 80 veganistische recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Een licht gekruid gerecht bereid met quinoa, waardoor we een mix van Zuid-Amerikaanse en Midden-Oosterse invloeden krijgen. Vandaag mogen wij het recept delen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
150 quinoa
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ½ extra vergine olijfolie
325 ml groentebouillon
1 g saffraanpoeder
2 komkommers, pitjes verwijderd, in blokjes
25 g uien, fijngesnipperd
3 grote tomaten, gepeld en pitjes verwijderd, in blokjes
½ tl citroensap
½ el muntblaadjes, gehakt
½ el peterselie, gehakt
zout
zwarte peper
tabasco

Bereidingswijze
1. Week de quinoa 15 minuten in warm water. Spoel de korrels goed af en laat ze drogen.
2. Bak in een hapjespan de sjalot en de knoflook in de olijfolie op laag vuur. Voeg de quinoa, de groentebouillon en zout en peper toe.
3. Breng aan de kook, voeg de saffraan toe en laat het 20 minuten met deksel koken.
4. Zet het vuur uit en laat alles 6 minuten rusten. Doe de quinoa in een kom, zet die in een ijsbad en laat hem volledig afkoelen.
5. Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer het gerecht met een groene salade.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vegano Cucino Italiano gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vegano Cucino Italiano
Alberto Musacchio & Malu Simões
ISBN: 9789045219530
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: €19,99

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Monday: Tabouleh van quinoa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!