Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor vegan Flan!

Dit recept komt uit het boek Eat Vegan van Shannon Martinez en Mo Wyse. Deze warme olijven kunnen niet ontbreken als bijgerecht of borrelhapje. Wat is er dan zo bijzonder aan deze olijven? Door het verwarmen en de marinade geef je de olijven véél meer smaak. “Wedden dat de pan binnen de kortste keren leeg is?” aldus Shannon en Mo!

Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen
1 biologische citroen, in dunne schijfjes
6 tenen knoflook, gepeld
2 jalapeñopepers (of chilipepers naar keuze), in de lengte gehalveerd, steelaanzet intact
4 takjes tijm
1 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
2 verse laurierblaadjes
1 tl zwarte peperkorrels
plantaardige olie (voldoende om de olijven volledig te bedekken)
500 g grote groene olijven met pit (wij gebruiken graag gordalolijven, want die zijn lekker vlezig en sappig)

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten behalve de olijven in een middelgrote pan en zet hem op laag vuur. Verwarm het geheel tot je kleine belletjes ziet verschijnen rond de citroen en de knoflook.
2. Doe de olijven in een grote schone pot en giet de olie met alle heerlijke smaakmakers erbij.
3. Sluit de pot of bak goed af en zet hem weg op een koele, droge plek, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Je kunt de olijven de volgende dag al eten, maar als je ze minstens 3 dagen laat marineren worden ze nog lekkerder.
4. Doe de gewenste hoeveelheid olijven met wat van de olie in een pan of koekenpan waarin ze ruim passen. Warm de olijven op laag vuur op en serveer ze.
5. Of… maak ze echt gruwelijk lekker en voeg tijdens het opwarmen een verse portie citroenschijfjes, knoflook, jalapeñopeper en tijm toe. Gebruik zoveel smaakmakers als je denkt nodig te hebben voor de hoeveelheid olijven die je opwarmt.
6. Serveer de olijven in een mooie kom en gebruik wat van de smaakmakers ter garnering. Serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Eat vegan 
Auteur: Shannon Martinez & Mo Wyse
Uitgever: Good Cook
Prijs: €24,95
ISBN: 978 94 6143 170 7

Summary
Warme gemarineerde olijven
Article Name
Warme gemarineerde olijven
Description
Deze warme olijven kunnen niet ontbreken als bijgerecht of borrelhapje. Door het verwarmen en de marinade geef je de olijven véél meer smaak.
Author