Print Friendly, PDF & Email

Een omelet zonder eieren? Jazeker! Vandaag laat onze lezer en gastblogger Maartje zien hoe je met behulp van kikkererwtenmeel een heerlijk vegan omeletje in elkaar draait. We zijn erg benieuwd!

Ingrediënten
Voor 1 omelet
70 g kikkererwtenmeel
125 g water
1 g zout
1 g kala namak (zwart zout)
½ el azijn
3 g zuiveringszout
1 tl harissa of meer naar smaak
½ bos raapstelen
2 el tahin
½ el citroensap + extra om te besprenkelen
½ tl agave- of ahornsiroop
2 el olijfolie + extra om te bakken
20 gemengde olijven
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng voor de vegan omelet het kikkererwtenmeel met het water, het zout en de kala namak tot al het meel met het water gemengd is. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan, maar langer is zeker geen probleem.
  2. Was de raapstelen, laat ze uitlekken en snijd ze grof.
  3. Meng de tahin, het citroensap, de agave- of ahornsiroop met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap.
  4. Roer de azijn, het zuiveringszout en de harissa door het kikkererwtenbeslag.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klein scheutje olijfolie in de pan en schenk er het beslag in. Leg een deksel op de pan en laat het beslag op laag vuur stollen.
  6. Draai de ‘omelet’, als de bovenkant droog is en de onderkant mooi goudbruin, om met behulp van het deksel of een bord. Bak de onderkant van de ‘omelet’ ook mooi goudbruin en laat de omelet dan op een bord glijden.
  7. Verdeel de raapstelen en de olijven over de helft van de omelet, besprenkel ze met de tahindressing en wat citroensap en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Ga jij deze vegan omelet uitproberen? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan omelet met harissa, raapstelen en olijven
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!