Zou je graag willen beginnen met meer plant-based koken? In 'Young, wild & vegan' deelt Steffi haar favoriete vegan recepten met je die je binnen een handomdraai op tafel zet. Dit pitabroodje is één van de vele smaakvolle recepten uit dit kookboek. Volgens Steffi maak je iedereen blij met dit broodje. Lees snel verder!
Ingrediënten
voor 2 personen
2 rode puntpaprika's, in reepjes
2 pitabroodjes
1 ui, in halve ringen
200 g plantaardige gyros
100 g ijsbergsla
50 g mais uit blik, uitgelekt
50 g plantaardige (cheddar) kaas, geraspt
2 el guacamole
olijfolie
zout en peper
voor de knoflooksaus
1 teentje knoflook, geperst
1/2 citroen, het sap
150 g cashewnoten, geweekt
10 g peterselie, fijngehakt
100 ml water
1 el mosterd
1 el appelazijn
Bereidingswijze
1. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de ui en de puntpaprika 4-5 minuten totdat deze goudbruin kleuren.
2. Bereid ondertussen de gyros en de pitabroodjes volgens de instructies van de verpakking. Snijd de pitabroodjes open.
3. Doe alle ingrediënten voor de knoflooksaus in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Meng de ijsbergsla, het paprikamengsel, de gyros en de mais samen met de knoflooksaus in een kom.
4. Snijd de pitabroodjes open en verdeel het gyrosmengsel over de broodjes, serveer met de guacamole en garneer met de plantaardige kaas.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Young, wild & vegan‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Young, wild & vegan
Bol.com | Libris
Steffi Quisquater
Lannoo
ISBN: 9789401485999
€19,99
Ingrediënten
voor 2 personen
2 rode puntpaprika's, in reepjes
2 pitabroodjes
1 ui, in halve ringen
200 g plantaardige gyros
100 g ijsbergsla
50 g mais uit blik, uitgelekt
50 g plantaardige (cheddar) kaas, geraspt
2 el guacamole
olijfolie
zout en peper
voor de knoflooksaus
1 teentje knoflook, geperst
1/2 citroen, het sap
150 g cashewnoten, geweekt
10 g peterselie, fijngehakt
100 ml water
1 el mosterd
1 el appelazijn
Bereidingswijze
1. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de ui en de puntpaprika 4-5 minuten totdat deze goudbruin kleuren.
2. Bereid ondertussen de gyros en de pitabroodjes volgens de instructies van de verpakking. Snijd de pitabroodjes open.
3. Doe alle ingrediënten voor de knoflooksaus in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Meng de ijsbergsla, het paprikamengsel, de gyros en de mais samen met de knoflooksaus in een kom.
4. Snijd de pitabroodjes open en verdeel het gyrosmengsel over de broodjes, serveer met de guacamole en garneer met de plantaardige kaas.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Young, wild & vegan‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Young, wild & vegan
Bol.com | Libris
Steffi Quisquater
Lannoo
ISBN: 9789401485999
€19,99
Op zoek naar een ander recept met pita? Probeer eens dit recept voor een fattoush salade met pitachips!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.