Vegan Shepherd’s pie met linzen
3 (60%) 4 votes

Wil je meer weten over de voordelen van een plantaardig dieet, met daarbij de inspiratie die je nodig hebt om zelf de keuken in te duiken? Dan is Hoe overleef je? Het kookboek echt een aanrader. Het kookboek is het vervolg op de gelijknamige Hoe overleef je? van Dr. Michael Greger. Hij geeft je de handvaten om te beginnen met het eten van onbewerkt plantaardig voedsel. Dit recept uit het boek voor vegan Shepherd’s pie met linzen is een voedzaam recept, dat je in een handomdraai maakt. Wij delen het recept!

Wat heb je nodig?
Voor 4.personen
1 kleine rode ui, gehakt
1 wortel, gehakt
175 g sperziebonen, gewassen en gesneden in stukken van 2,5 cm
1 courgette, gehakt
250 ml groentebouillon
225 g paddenstoelen, gehakt
1 el plus 1 tl witte misopasta
1 tl fijngehakte verse tijm of 1 tl gedroogd
3 el edelgist
gemalen zwarte peper
300 g gekookte linzen
Bloemkoolpuree (zie recept hieronder)

Voor de bloemkoolpuree:
1 bloemkool, in stukken van 1,5 cm gesneden
1 el edelgist
1 tl witte misopasta
2 tl geroosterde knoflook (optioneel)

Hoe maak je deze vegan Shepherd’s pie met linzen?

  1. Stoom de ui, wortel en sperziebonen 5 minuten in een stoommand boven kokend water. Voeg de courgette toe en stoom 3 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Giet af en zet opzij in een ondiepe ovenschaal.
  2. Verhit de bouillon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, miso, tijm, 2 eetlepels edelgist en zwarte peper naar smaak toe. Kook en roer 5 minuten, of totdat de paddenstoelen zacht zijn.
  3. Schep in de blender of keukenmachine. Voeg 75 gram gekookte linzen toe en mix tot een gladde massa. Voeg tot 125 ml extra bouillon toe om de jus desgewenst gladder te maken. Meng de jus met de resterende 225 gram linzen, voeg het mengsel toe aan de gestoomde groenten en roer het geheel. Zet opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C.
  5. Roer de resterende eetlepel edelgist door de bloemkoolpuree. Doe de linzen en groenten in een ovenschaal. Schep de puree daar bovenop. Bedek het hele gerecht met de puree en strijk de bovenkant glad. Bak 30 tot 40 minuten tot het goed warm is. Tip! Warm je restjes later nog een keer op.

Smakelijk!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Shepherd's pie met linzen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!