Vegan soul food: noedels in curry-kokossaus
Lauren Kreijger

Vegan soul food: noedels in curry-kokossaus

woensdag 16 september 2020
Naar recept

Kleurrijk koken doe je met de recepten uit het boek Vegan soul food! Een boek vol met gezonde, simpele en plantaardige recepten. Waarvan wij eerder trouwens een review deelden. Om jullie ervan te overtuigen dat dit boek zeker het lezen waard is, delen wij vandaag een van Jason Tjon Affo zijn recepten: noedels in curry-kokossaus!

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook, gember, chilipeper en tomaat toe. Bak al omscheppend 5 minuten mee.

Stap 2

Voeg de tomatenpuree en de Hindoestaanse massala toe en bak 2 minuten al omscheppend mee. Voeg dan het water, bouillonblokje en de kokosmelk toe. Roer door en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten op middelhoog vuur koken.

Stap 3

Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de oesterzwammen al omscheppend 7 minuten. Voeg dan de ketjap en het sesamzaad toe, roer goed door en zet het vuur uit. Zet apart.

Stap 4

Breng in een pan water aan de kook en blancheer de sugar snaps 30 seconden.

Stap 5

Serveer de saus met glasnoedels of noedels naar keuze. Garneer met basilicum, geroosterd sesamzaad, citroensap en naar smaak extra chilipeper.

Tips!



  • Lekker met: basilicum - geroosterd sesamzaad - citroensap - rode chilipepers, in ringetjes

  • Deze saus is ook heerlijk bij rijst en groenten zoals broccoli

Heb jij noedels met curry-kokossaus gemaakt? Of een ander recept uit het boek Vegan soul food? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Vegan soul food
Jason Tjon Affo
Uitgever: Becht
EAN: 9789023016519
Prijs: €22,99

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

2 Reacties

Hoe komt het dat die noedels zo'n leuke felle kleur hebben? Heb je kleurstof gebruikt of kun je ze zo ergens speciaal kopen?

11:41 19 januari 2024

Hoi Andrea, wat leuk dat je dit vraagt. Je maakt blauwe noedels met het sap van rode kool (laat ze weken of kook ze hierin). Je maakt de blauwe noedels roze door er citroensap overheen te doen. Geen kleurstof dus :-) Veel plezier!

11:41 19 januari 2024

Heb de noedels in curry-kokossaus gemaakt van Jason Tjon Affo: gruwelijk lekker. Heb wel rijstnoedels gebruikt (fairtrade) en Garam Masala. Echt een aanrader!

11:41 19 januari 2024

Hi Ad, wat leuk om te horen dat je ook zo enthousiast bent over dit recept van Jason! Wij worden er ook echt blij van :-)

11:41 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.