Print Friendly, PDF & Email

Eerlijk is eerlijk: een echte oer-Hollandse stamppot kan soms best saai zijn. Deze vegan stamppot met een Aziatische twist is in ieder geval alles behalve saai! Het klinkt misschien wat gek: sojasaus, shiitake en zeewier in je stamppot, maar de shiitake in dit koolhydraatarme gerecht is een geweldige vleesvervanger. De knapperige zeewier ‘bacon’ maakt het helemaal af. Het recept vind je hier!

Wat heb je nodig?
voor 4 personen
1 knolselderij
2 pastinaken
scheutje kokosmelk
2 eetlepels sesamolie
200 gram shiitake
1 rode peper
4 baby paksoi of 1 grote
3 eetlepels sojasaus
100 gram taugé
2 bosuitjes
1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
zout en peper naar smaak
optioneel: zeewier ‘bacon’ (knapperig zeewier gebakken in een dun laagje olie)

Hoe maak je het?
Schil de knolselderij en pastinaak en snijd in gelijke stukjes. Kook deze in 10-15 minuten gaar. Was de paksoi en snijd de onderkant ervan af. Snijd de peper fijn en paksoi en shiitake in reepjes. Verhit de sesamolie in een pan en bak de shiitake, paksoi en rode peper. Voeg na drie minuten de sojasaus toe en de taugé toe. Bak nog twee minuten mee. Stamp of mix de knolselderij en pastinaak fijn en voeg hier een scheutje kokosmelk aan toe. Schep de shiitake, peper, paksoi en taugé er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met bosuitjes, sesamzaad en eventueel zeewier ‘bacon’ voor een crunch.

Heb jij deze stamppot gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Vegan stamppot met Aziatische twist
Article Name
Vegan stamppot met Aziatische twist
Description
Deze vegan stamppot met een Aziatische twist is in ieder geval alles behalve saai! Het klinkt misschien wat gek: sojasaus, shiitake en zeewier in je stamppot, maar de shiitake in dit koolhydraatarme gerecht is een geweldige vleesvervanger. De knapperige zeewier ‘bacon’ maakt het helemaal af.
Author