Print Friendly, PDF & Email

Dit zijn echte superfood pancakes, boordevol krachtige, voedzame en gezonde ingrediënten. Zoals boekweit, boerenkool, banaan, kokoswater, chiazaad én True Superfood poeder van Vitals. Belegd met avocado, kwark en hazelnoten is dit een ideale after workout lunch! Voor de liefhebber: vegan én glutenvrij.

Wat is True Superfood?
True Superfood van Vitals (eerder raadden wij al hun B12 supplementen en Probiotica aan) is een zogeheten superfood blend, gemaakt van 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. True Superfood biedt een brede aanvulling van nutriënten uit groente, fruit, paddenstoelen, kiemen en greens. Een mooie aanvulling op het dagelijks dieet dus, waar de groente toch veelal wordt gekookt, waarbij fytonutriënten verloren gaan. In True Superfood zit alleen het poeder van het sap van deze plantaardige ingrediënten. Dit maakt het een ideaal ingrediënt om toe te voegen aan je smoothie, havermout of yoghurt. Maar je kan er ook andere dingen mee doen! Zo bakte ik deze superfood pancakes, dat is nog eens lekker en éxtra gezond!

Ingrediënten
Voor 2 personen (8 kleine pannenkoekjes)

Voor de pannenkoek
100 gram boekweitmeel
2 maatschepjes True Superfood van Vitals
1 snufje zout
100 gram verse boerenkool
1 banaan
250 milliliter kokoswater
3 eetlepels chiazaad
2 theelepels kokosolie

Voor de toppings
1 avocado, in plakjes
4 eetlepels (plantaardige) kwark
2 eetlepels blanke hazelnoten

Bereidingswijze
1. Meng het boekweitmeel met True Superfood en zout in een beslagkom.
2. Doe de boerenkool met banaan en kokoswater in een keukenmachine en mix tot een egale massa.
3. Laat de keukenmachine door draaien en voeg langzaam de droge ingrediënten toe. Draai nog even door tot je een pannenkoekenbeslag hebt.
4. Giet het geheel terug in de beslagkom, roer handmatig het chiazaad erdoorheen en laat 10 minuten staan.
5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de hazelnoten op een bakblik en rooster in circa 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en hak ze grof.
6. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en laat echt goed warm worden. Maak vier pannenkoekjes in de pan, ter grootte van een schotel en laat op zacht vuur bakken tot ze van onderen goudbruin zijn. Draai ze om en bak de andere kant nog twee minuutjes.
7. Verhit nog een theelepel kokosolie in de koekenpan en bak het beslag op (waarschijnlijk gaan er nog vier pannenkoekjes uit het beslag).
8. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden, beleg met plakjes avocado, een flinke schep kwark en de geroosterde hazelnoten.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan Superfood Pancakes met boerenkool, kokoswater en True Superfood
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)